În Episcopia de Ungheni și Nisporeni au fost oferite peste 20 de tone de cărbuni pentru persoanele în etate și cu grade de dizabilitate

971

Luni, 4 octombrie 2021, din inițiativa și cu aportul Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, s-a înfăptuit un Act de Caritate pentru persoanele în etate și cu grade de dizabilitate din unele localități ale Protopopiatelor Ungheni și Călărași.

Actul de binefacere a constat în oferirea a 20.165 kg (20 tone 165 kg) de cărbuni pentru perioada rece a anului.

Această generoasă faptă de milostenie a fost înfăptuită datorit fructuoasei colaborări dintre Asociația Obștească Ortodoxă „Caritate și Fapte Bune”, al cărei Președinte este Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, și Asociația Obștească „Soarta”, condusa de Dna Asea RAILEAN, dar și cu sprijinul poporului olandez, oferit prin donația Fundației MAX Maakt Mogelijk.

Menționăm că Doamna RAILEAN, Directoarea Asociației, înfăptuiește cu generozitatea multe acte de caritate în toată țara, îndeosebi la Soroca, localitatea de baștină. Iar de data aceasta a binevoit să ofere pentru încălzire cărbuni și unor nevoiași din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Această milostenie este cu adevărat o binecuvântare pentru persoanele-pensionare, deoarece se apropie perioada rece a anului și multe dintre ele nu au cu ce-și încălzi casele.

Toate cele 56 de persoane care au venit să primească câte 360 kg de cărbuni, au avut inima plină de bucurie pentru că, prin această faptă de milostenie, au simțit sprijin și ajutor din partea Bisericii.

Astfel, toți beneficiarii acestui important act caritabil i-au mulțumit Înaltpreasfințitului nostru Arhiepiscop și Doamnei Asea RAILEAN, pentru dragostea și disponibilitatea de a-i ajuta să-și încălzească casele în perioada rece a anului.

Menționăm că Înaltpreasfinția Sa a fost însoțit la această activitate de pr. Ioan GAJIM, Vicepreședintele Sectorului Eparhial Asistență Socială și Caritate, prot. Bartolomeu TURTUREANU, Protopop de Ungheni, prot. Grigore DODON, Protopop de Călărași, dar și de preoții parohi ai satelor unde a fost înfăptuit actul de caritate.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
811

Deshumarea osemintelor ieroschimonahului Dionisie Ignat din Sfântul Munte

La Chilia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”-Colciu din Sfântul Munte Athos a fost săvârșită joi, 17 noiembrie 2022, rânduiala specială a deshumării osemintelor marelui duhovnic român, părintele Dionisie Ignat. La acest moment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, împreună cu monahi din obștile mai multor chilii și mănăstiri athonite, precum […]