,,Dacă-L am pe Hristos, am totul!”

5339

Deznădejdea este dovada Ortodoxiei lumești pe care o trăim. Toate încercările acestea care apar într-o societate secularizată, nu trebuie să ne demobilizeze. Dimpotrivă! Cu atât mai mult ar trebui să ne sporească râvna pentru rugăciune, pentru viață duhovnicească, pentru Împărăția lui Dumnezeu. Părintele Sofian, povestea despre duhovnicul său, Păr. Ioan Kulîghin, care a fost prins și dus în lagărele din Rusia și care avea rugăciunea inimii.

Chiar și în acele condiții mizerabile ale detenției bolșevice era luminos și liniștit. Îl întrebau alții: ,, Cum poți fi liniștit când vezi că aceștia ne omoară?,, Iar părintele răspundea:,,Dacă-l am pe Hristos, am totul!". În vremurile grele, rugăciunea inimii este o necesitate vitală pentru fiecare credincios.

Deznădejdea este o capcană a diavolului, și o putem ocoli printr-o viață luminoasă în Hristos. Să știți că există oameni din toate categoriile sociale care au cu adevărat o viață luminoasă, îmbunătățită. Să-l avem ca model pe sf. Ștefan cel Mare, care a fost un luptător, care a avut cu adevărat rîvnă pentru Hristos. El avea, prin puterea harului dumnezeiesc, o credință lucrătoare, o semerenie, un echilibru.

Să știți că Dumnezeu și Sfinții Săi lucrează cu putere prin oameni și în zilele noastre. Acum cîteva luni, am slujit la înmormîntarea unei femei de 80 de ani din Rădăuți. Cu o săptămînă înainte ca aceasta să treacă la Domnul, ea a murit și a înviat de două ori, pe cînd era în spitalul din oraș. Apoi, le-a povestit celor din jur ce a văzut. Printre altele, ea spunea:,, Dacă ați ști ce frumos e dincolo și în ce noroi trăim aici, pe pămînt!,,

Cînd ne lovim de greutăți foarte mari, atitudinea noastră să fie această viață luminoasă întru Hristos, dupa care să tînjim tot timpul. Să cerem în permanență ajutorul lui Hristos și să avem în minte că Dumnezeu ne iubește așa cum sîntem, cu toate păcatele și greșelile noastre, și că El așteaptă pocăința noastră.

Dumnezeu să-i binecuvinteze și să-i întărească pe toți creștinii, și să nu uităm că prin viața noastră, Îl mărturisim pe Hristos!

Extras din ,, Presa Ortodoxă, nr.6, pag.52, Interviu cu Ieromonahul Teofan de la Mănăstirea Putna


Articole Asemănătoare
4882

Cred într-un Dumnezeu, Care face minuni

În viața fiecăruia dintre noi sunt momente când ne este încercată credința. Atunci când cursul liniștit al vieții nu ne este tulburat de încercări și ispite, când cu ușurință depășim problemele cotidiene, suntem de parcă amorțiți duhovnicește. nu prea ne rugăm, nu prea tânjim nici după cele sfinte. Dar imediat ce se întâmplă o nenorocire, […]

Articole postate de același autor
2666

Deșteaptă-ne, Tu Doamne

Doamne, imnul nostru nu-i decît o vorbă Aruncată-n vint Deșteaptă-ne, Tu Doamne Că dormim pe acest pamînt Nu ne trezește nimeni, ca prea dus noi dormim Încatusati la suflet, asa vrem să murim Cum Doamne, nu ne uiți Cînd noi uităm de tine? Cuminte ne-astepți Să ne venim în fire Sîntem, ca orbul ce caut-o […]