Actualitate

Cum să petrecem o zi fără de păcat?

206

Сum să petrecem o zi fără de păcat, adică în sfinţenie? Iată problema noastră de zi cu zi. Cum să preschimbăm întreaga noastră fiinţă, gândurile, simţirile, până şi reacţiile noastre trupeşti, spre a nu greşi împotriva Părintelui nostru ceresc, împotriva lui Hristos, împotriva Sfântului Duh, împotriva persoanei omeneşti, împotriva fratelui şi a tot lucrul din această viaţă?

“Învredniceşte, Doamne, în ziua aceasta fără de păcat a ne păzi noi”. Adeseori v-am repetat această rugăciune a Bisericii. Viaţa fără de păcat pe pământ ne deschide porţile cerului. Nu bogăţia intelectuală mântuieşte persoana. Viaţa fără de păcat este cea care ne pregăteşte pentru viaţa cu Dumnezeu în veacul ce vine. Harul Duhului Sfânt ne învaţă realităţile vecinice în măsura în care trăim după aceste porunci: iubeşte pe Dumnezeu Făcătorul tău din toată fiinţa ta, şi iubeşte pe aproapele ca însuţi pe tine. Da, păziţi întotdeauna aceste porunci!

Stăruiţi în rugăciune, stăruiţi în strădanie, petreceţi o zi fără de păcat. Tot restul vi se va da de Însuşi Dumnezeu.

Din Arhimandrit Sofronie, Din viaţă şi din Duh, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2014, p. 18-19


Articole postate de același autor
1571

ANUNȚ! Conferința Științifică Internațională „Protoiereul Mihail Ceachir un cărturar al Bisericii din Basarabia”

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, împreună cu Institutul Patrimoniului Cultural al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova organizează Conferința Științifică Internațională „Protoiereul Mihail Ceachir un cărturar al Bisericii din Basarabia”. Conferința este dedicată celei de-a 80-a aniversări din data trecereii la Domnul a protoiereului Mihail Ceachir (1861–1938). Data și locul desfașurării: Luni, 10 […]