Creșterea copiilor este cea mai înaltă artă

1758

Lucrarea importantă a educației copiilor reprezintă îndatorirea părinților, în primul rând în cadrul familiei. În mod special, mama, de vreme ce rămâne timp de mai multe ore lângă copii, îi învață să facă primii pași, îi obișnuiește să spună primele cuvinte. 

Este limpede faptul că buna educație a copiilor de la vârsta prunciei este prin excelență lucrarea mamei, care urmărește dezvoltarea caracterului și buna lor creștere, în special în ceea ce privește mântuirea sufletului lor nemuritor. Este o lucrare însemnată, este o artă, și nimic nu este mai mare ca aceasta. „Nicio artă nu este mai mare ca aceasta. Căci ce este egal cu a cizela sufletul și a forma cugetul tânărului?”, se întreabă Sfântul Ioan Gură de Aur.

 

(Atanasie I. Skarmoghiani, Mamele creștine ale Sfinților Trei Ierarhi, traducere de Pr. Victor Manolache, Editura Egumenița, Galați, 2012, pp. 135-136)


Articole postate de același autor
2605

Cugetări în perioada Postului Mare: Nu găsim nici cinci minute pentru Dumnezeu…

Mă conving tot mai mult de această realitate. Şi scuza e una şi aceeaşi: „Nu am timp!” În schimb pentru multe şi mărunte lucruri se găseşte. „Timpul trece repede, este scump. A trecut o clipă, au trecut două, ai făcut paşi spre mormânt. Cu timpul care a trecut nu te mai întâlneşti. Folosiţi timpul în […]