Creșterea copiilor este cea mai înaltă artă

409

Lucrarea importantă a educației copiilor reprezintă îndatorirea părinților, în primul rând în cadrul familiei. În mod special, mama, de vreme ce rămâne timp de mai multe ore lângă copii, îi învață să facă primii pași, îi obișnuiește să spună primele cuvinte. 

Este limpede faptul că buna educație a copiilor de la vârsta prunciei este prin excelență lucrarea mamei, care urmărește dezvoltarea caracterului și buna lor creștere, în special în ceea ce privește mântuirea sufletului lor nemuritor. Este o lucrare însemnată, este o artă, și nimic nu este mai mare ca aceasta. „Nicio artă nu este mai mare ca aceasta. Căci ce este egal cu a cizela sufletul și a forma cugetul tânărului?”, se întreabă Sfântul Ioan Gură de Aur.

 

(Atanasie I. Skarmoghiani, Mamele creștine ale Sfinților Trei Ierarhi, traducere de Pr. Victor Manolache, Editura Egumenița, Galați, 2012, pp. 135-136)


Articole postate de același autor
949

Câte sau ce rugăciuni ar trebui să facă copilul?

Oricât ar părea de straniu, prigoana care a împiedicat multă lume să fie credincioasă a fost totuşi într-un fel folositoare pentru oamenii care au rămas în Biserică. Acum nu mai este aşa. Mama m-a învăţat să mă rog chiar de mic copil. După câte îmi amintesc, m-am rugat la Dumnezeu în fiecare zi, dimineața și […]