Conferința Internațională ”Educația din perspectiva valorilor” la cea de-a XV-a ediție

388

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie Universitatea de Stat din Moldova a găzduit cea de-a XV-a ediție a Conferinței Internaționale ”Educația din perspectiva valorilor”.

Evenimentul a fost organizat de către Universitatea "1 decembrie 1918" din Alba Iulia, România, Universitatea "St. Kliment Ohridski" din Sofia, Bulgaria, Universitatea din Belgrad, Serbia, Universitatea din Helsinki, Finlanda, Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, România și Universitatea de Stat din Moldova, Republica Moldova.

Peste 80 de cercetători și cadre didactice s-au înscris la lucrările conferinței.

Întrunirea științifică a fost deschisă de către dl Igor Șarov, conf.univ. dr., rectorul USM, care a salutat participanții și a remarcat rostul educației în societatea contemporană.

Din partea oaspeților au vorbit pr. Dorin Opriș, prof.univ.dr.hab., și dl Ioan Scheau, conf.univ.dr., de la universitatea din Alba Iulia, care au punctat principalele teme și subiecte ale conferinței.

Mai mulți participanți au ajuns la Chișinău, implicându-se activ la lucrările Conferinței.

Un grup de profesori și studenți din cadrul Facultății de Psihologie, Ştiințe ale Educaţiei, Sociologie şi Asistență Socială, USM, au fost interesați de subiectele abordate.

Conferința a încheiat cu vizitarea edificiilor din zona istorică a capitalei și un pelerinaj la Mănăstirea Curchi.


Articole postate de același autor
1153

Sfințirea noii biserici „Sfinții Mucenici Serghie și Vah” din orașul Edineț

Credincioșii Parohiei „Sfinții Mucenici Serghie și Vah” din orașul Edineț, au trăit marți, 20 octombrie 2020, un moment important din viața comunității, întrucât a fost sfințită noua biserică parohială. Slujba de târnosire a fost oficiată de PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni și PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan. După sfințirea locașului de […]