CONCORDIA – pentru părinții noștri, asistența religioasă în s. Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni

2517

Perioada Postului Mare bătrânii cazați în Centrul Social «Casa Nadejda» din s. Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, creat în cadrul proiectului «Concordia-pentru bătrânii noștri» al organizației de binefacere «CONCORDIA» din Austria, o petrec cu multă evlavie, rugăciune și post.

La solicitare sunt pregătite bucate de post, pe care bătrânii le pot servi la cele 4 mese pe parcursul zilei. La dispoziție se află cărți de rugăciune și literatură religioasă.

Centrul Social se află în vecinătate cu biserica «Sf. Arhanghel Mihail», pe care o frecventează cu regularitate în zilele de sărbători. Cei imobilizați se pot îndulci de frumusețea cântărilor bisericești prin dufuzoarele de pe clopotniță, care vesel răsună rugăciunile peste tot satul. Parintele paroh prot. mitr. Teodor Pelin este aici întotdeauna așteptat, iar celor neputiincioși le este oferită pe loc Tainele Sf. Maslu, Sf. Mărturisiri și a Sf. Împărtășanii.

De menționat faptul, că „Concordia” găzduiește Școala Duminicală parohială „Sf. Andrei Rubliov” și, în acest sens, mulțumim călduros tuturor partenerilor noștri austrieci, dar și celor autohtoni, în mod deosebit dnei directoare Coliba Veronica și dlui Dormenco Alexandru, directorului magazinului „Art Atribut” din or. Chișinău!

sursa http://protopopiat-criuleni-dubasari.md/


Articole Asemănătoare
2010

Preşedinţii unor Sectoare Sinodale au planificat activităţi comune

La iniţiativa prot. Vetcislav Cazacu, prorectorul Academiei Teologice, a avut loc întrunirea câtorva preşedinţi ai Sectoarelor Sinodale, recent instituite. În cadrul întrunirii s-a decis planificarea unor activităţi ale Bisericii cu implicarea comună a domeniilor: învăţământ, misionarism, asistenţă socială, cultură şi tineret. Fiecare din cei prezenţi au venit cu propuneri de activităţi pentru următorul trimestru, planificându-se […]

Articole postate de același autor
4057

Omul care s-a obişnuit să stea degeaba nu se simte în stare să înfrunte nici o greutate

Sufletul omului care stă degeaba se strică pe zi ce trece: simţirea se stinge, judecata devine slabă, voinţa se răceşte. Omul care s-a obişnuit să stea degeaba nu se simte în stare să înfrunte nici o greutate. Statul degeaba nu este mai puţin pierzător nici pentru trup. Slăbiciunea, moleşeala, istovirea, iar de aici un şir […]