Ce îi trebuie omului

683

Un singur lucru trebuie. (Luca 10, 42)

Căutăm - uneori vreme îndelungată - ceva de care să ne legăm inima. Sărmana de ea bate ba într-o ușă, ba în alta, căutându-și liman, dar aici este sfâşiată, dincolo e întinată cu păcatul sau luată în derâdere, iar după toate astea rămâne pustie și amărâtă – și uite că dintr-odată aude: Un singur lucru trebuie.

Atunci i se înfățișează Dumnezeiescul Cunoscător al inimilor, Care, cunoscându-l deplin pe om, cunoscând deplin căutările lui, și zbuciumul lui, și năzuinţele lui, îi spune atât de categoric că are nevoie de un singur lucru: de legătura cu Dumnezeu, Care l-a zidit pentru Sine Însuși. El trebuie să-L primească pe Mântuitorul, Care a venit pe pământ să-l caute, ca să nu mai fie orfan vreodată. Îi trebuie puterea Duhului, care poate preface o inimă împietrită și întinată într-o inimă curată, renăscută de Dumnezeu, în care este întipărită voia lui Dumnezeu.

Cine se va îmbogăţi cu aceasta va da mărturie că-i e de ajuns. Doamne, Tu spui: Un lucru trebuie, și eu îți răspund din tot sufletul: „De ajuns îmi este harul Tău, nimic altceva nu-mi mai trebuie!"

Nu se va găsi nici un creștin adevărat care să nu dea slavă lui Dumnezeu pentru faptul că este bine să trăiești cu El - atât de bine, încât ai răbda orice, numai să nu te desparți de El.

Hristos a spus că cel ce crede în El nu va flămânzi: sufletul aceluia se va sătura pe deplin și nu va mai cerși de la lume, de la păcat. Oricinr poate simți adevărul acestor cuvinte. Veți scoate apa cu veselie din izvoarele mântuirii (Isaia 12, 13).

 

(Fiecare zi - un dar de la Dumnezeu. 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului, Editura Sophia, București, 2012, p. 57)


Articole postate de același autor
811

Maica Domnului ne ocrotește și ne ajută, numai s-o rugăm!

Odată, pe când Sfântul Grigorie se afla în rugăciune înaintea icoanei Preacuratei Născătoare de Dumnezeu, i-a cerut călăuzire pentru sine și pentru fiii săi duhovnicești, cerând a fi luat sub ocrotirea ei, ca ea să înlăture orice piedică către liniștirea desăvârșită. El a mai rugat-o cu stăruință să ia asupra ei grija pentru toate nevoile […]


Foto