Ai obosit vreodată în timp ce te bucurai, în timp ce iubeai, în timp ce te rugai?

502

"Oboseala vine din lupta ființei cu viața. Când te opui vieții, judecând, criticând, mâniindu-te, pierzi viața din tine și obosești, și este și normal pentru că mergi contra curentului.

Iubirea este curgerea vieții. Pacea, liniștea se obțin când lași viața să curgă prin tine și nu mai opui rezistență la ceva.

Ai obosit vreodată în timp ce te bucurai, în timp ce iubeai, în timp ce te rugai?

Atunci te lăsai purtat de curgerea vieții, nu opuneai rezistență. Atunci te deschideai prin inimă. Obosești când cauți cu mintea, inima nu te obosește vreodată. Și mintea caută neîncetat, mereu găsește altceva de care să se agațe, dar în esență mintea își caută liniștea.

Deci lupta nu este între noi și cei din jur, sau întâmplările din viață, ci este intre noi și noi, acea luptă interioară este cea care epuizează."

(Pr. Arsenie Boca)


Articole postate de același autor
1104

Un sfânt „încercat cu necazul bolii”, în calendarul Bisericii Ortodoxe Române: Nichifor cel Lepros

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât introducerea în calendar a Sfântului Nichifor cel Lepros. Va fi sărbătorit, anual, în data de 4 ianuarie. La ultima şedinţă a Sinodului Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a evidenţiat faptul că Sfântul Nichifor s-a bucurat de „o popularitate deosebită (în rândul românilor – n.r.) […]


Foto