Ai obosit vreodată în timp ce te bucurai, în timp ce iubeai, în timp ce te rugai?

1434

"Oboseala vine din lupta ființei cu viața. Când te opui vieții, judecând, criticând, mâniindu-te, pierzi viața din tine și obosești, și este și normal pentru că mergi contra curentului.

Iubirea este curgerea vieții. Pacea, liniștea se obțin când lași viața să curgă prin tine și nu mai opui rezistență la ceva.

Ai obosit vreodată în timp ce te bucurai, în timp ce iubeai, în timp ce te rugai?

Atunci te lăsai purtat de curgerea vieții, nu opuneai rezistență. Atunci te deschideai prin inimă. Obosești când cauți cu mintea, inima nu te obosește vreodată. Și mintea caută neîncetat, mereu găsește altceva de care să se agațe, dar în esență mintea își caută liniștea.

Deci lupta nu este între noi și cei din jur, sau întâmplările din viață, ci este intre noi și noi, acea luptă interioară este cea care epuizează."

(Pr. Arsenie Boca)


Articole postate de același autor
657

Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni, în Duminica a XXI-a după Pogorârea Duhului Sfânt

Pe 6 noiembrie, 2022, în Duminica a XXI-a după Pogorârea Duhului Sfânt, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni. În dimineața zilei, Chiriarhul a fost întâmpinat de preoții și credincioșii prezenți. În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și ajutorul […]