Casa Memorială Arhimandrit Sofian Boghiu a primit în dar o sfântă răstignire

373

La 7 octombrie, sărbătorim 110 ani de la nașterea Cuviosului Părinte Arhimandrit Sofian Boghiu. Anul acesta, chiar de ziua de naștere Părintele Sofian a venit cu un minunat dar pentru Casa Memorială ce-i poartă numele, de la baștina sa – Cuconeștii Vechi.

În dimineața zilei meșterii au montat în curtea Casei Memoriale o sfântă răstignire din perioada interbelică donată de Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Temeleuți, r. Florești, întru Slava lui Dumnezeu și nădejdea mântuirii, pentru pelerinii care vor trece pragul acestei Case-muzeu.

Troița a fost donată în ajunul sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci, luni, 26 septembrie 2022, iar de ziua de naștere a Părintelui Sofian a fost montată. Cuvioase Părinte Sofian, Bucură-Te!

Deschisă la 14 septembrie 2020, cu suportul Asociației culturale „Noua Galilee” și a Primăriei comunei Cuconeștii Noi, r. Edineț, instituția muzeală de pe malul pitoresc al Prutului a intrat adânc în inima celor care au reușit să-i pășească pragul.

În doar câțiva ani sa reușit ca această locație să devină un punct de reper pentru ceea ce a însemnat Arhimandritul Sofian și localitatea natală a marelui duhovnic – satul Cuconeștii Vechi de altădată.

Doritorii de a vizita Casa Memorială Arhimandrit Sofian Boghiu, Rezervația naturală și Centrul cultural-istoric Cuconeștii Vechi, sunt rugați să se programeze în prealabil la tel. +373 60270201.

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1387

Ne iubim pentru că înflorim împreună

Cum să scapi de gândul că băiatul pe care îl iubeşti nu te va mai iubi când îţi va vedea defectele şi slăbiciunile? Să i le arăţi din prima. Îi spui când vezi că se uită fru­mos la tine şi că-l interesează persoana ta: „Stai aşa, închide ochii, că vreau să-ţi spun tot”. Şi închide-i […]