Bucuria Învierii Domnului sărbătorită în protopopiatul Râșcani

2000

În a treia zi din Săptămâna Luminată în protopopiatul Râșcani se desfășoară Festivalul Cântecului Pascal. Este o frumoasă tradiție, adunându-se slujitorii și credincioșii din mai multe parohii pentru a împărtăși bucuria sărbătorii sărbătorilor.

Festivalul presupune o implicare și colaborare între protopopiatul Râșcani, în persoana părintelui blagocin prot. mitr. Sveatoslav Ungurean şi Secția Cultură a raionului, în frunte cu dna Emilia Garbuz.

Ediția din acest an s-a desfășurat în parohia ,,Nașterea Maicii Domnului” din or. Costești, preot-paroh prot. Oleg Mîță.

Sărbătoarea a început cu Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de un sobor de preoți în frunte cu prot. mitr. Sveatoslav Ungurean. Răspunsurile la strană au fost date de corurile parohiilor Costești, Nihoreni şi de la biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” or. Râșcani.

Evenimentul a continuat cu Festivalul Cântecului Pascal ”Hristos a Înviat”.

Festivalul a demarat cu cântări interpretate de corul preoților din protopopiatul Râșcani, dirijor prot. Alexei Scutaru, urmat de alte  22 de colective din raion. Fiecare grup artistic a venit cu un mesaj deosebit pentru a-L slăvi pe Hristos Cel Înviat.

Invitați speciali la eveniment au fost dna Diana Dicusară, reprezentant al Ministerului Culturii, dna Galina Zamurdac,  vecepreședinte al raionului Râșcani, dna Lilia Opalco, Serviciul de presă al Consiliului Raional Râșcani.

În cadrul festivalului a fost amenajată și o expoziție pascală.

”Nădăjduim că aceste slăviri în duhul Învierii, precum și frumoasele lucrări Pascale, ne vor ajuta să trăim cu mai multă intensitate Bucuria Învierii, ne vor face mai buni, mai receptivi față de cei din jur, ne vor purifica și ne vor lumina dinlăuntru”, a menționat părintele protopop la finele festivalului.

Prot. Teodor Domnița,
reprezentantul Sectorului Sinodal Relații Culturale al Protopopiatului Râșcani


Articole postate de același autor
2129

Rusia vrea sa limiteze shopping-ul in zilele de duminica

Consiliul Federației Ruse a luat inițiativa de restrângere a shopping-ului (cumpărăturilor) în zilele de duminică. Șeful Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion (Alfeyev), a declarat imediat dupa aceasta, în cadrul programului de televiziune “Biserica și lumea”, al canalului Rusia-24, că susține inițiativa. Informatia a fost transmisa de Ria Novosti (https://ria.ru/religion/20170506/1493811474.html), amintind ca, […]


Foto