Bolnav am fost şi M-aţi cercetat…

1462

A devenit deja o bună tradiţie, ca în fiecare an, de sâmbăta premergătoare duminicii Înfricoşătoarei Judecăţi (de Moşii de iarnă), enoriaşii Bisericii Sf. Arh. Mihail şi Gavriil din Ruseştii Noi să viziteze spitalul de psihiatrie din loc. Codru.

Nimeni nu poate spune că-L are pe Hristos sau că are credinţa în El dacă nu împlineşte poruncile Sale.  Astfel, cu binecuvântarea părintelui Anatolie Stefanov, paroh al bisericii, au fost pregătite bucate şi daruri pentru cei internaţi la această instituţie medicală, pentru a-i bucura şi a le aduce o mângâiere trupească şi sufletească. 

Faptele iubirii creștine sunt foarte simple: a da cuiva înfometat ceva de mâncare, sau un pahar cu apă, a fi gata să‑l primești pe cel străin, să‑l îmbraci pe cel care nu are cu ce, să‑l vizitezi pe cel bolnav, iar dacă nu poți să‑l îngri­jești, măcar să‑l consolezi cu o vorbă bună...

Criteriul milei față de semenii noștri va atârna foarte greu în balanța drep­tății divine și va fi decisiv în favoarea noastră, sau dimpotrivă, nepăsarea și egoismul vor înclina balanța în dezavantajul nostru.


Articole postate de același autor
2180

Ce să cerem de la Dumnezeu?

E semnificativ ce cerem lui Dumnezeu. Zice cineva că pe om îl poți cunoaște mai bine după întrebările pe care le pune, decât după răspunsurile pe care le dă. Cuvântul se poate construi și mai restrâns din punct de vedere religios. Adâncimea lui Dumnezeu într-un om sau superficialitatea (cât de la suprafață este Dumnezeu în […]


Foto