Bolnav am fost şi M-aţi cercetat…

1683

A devenit deja o bună tradiţie, ca în fiecare an, de sâmbăta premergătoare duminicii Înfricoşătoarei Judecăţi (de Moşii de iarnă), enoriaşii Bisericii Sf. Arh. Mihail şi Gavriil din Ruseştii Noi să viziteze spitalul de psihiatrie din loc. Codru.

Nimeni nu poate spune că-L are pe Hristos sau că are credinţa în El dacă nu împlineşte poruncile Sale.  Astfel, cu binecuvântarea părintelui Anatolie Stefanov, paroh al bisericii, au fost pregătite bucate şi daruri pentru cei internaţi la această instituţie medicală, pentru a-i bucura şi a le aduce o mângâiere trupească şi sufletească. 

Faptele iubirii creștine sunt foarte simple: a da cuiva înfometat ceva de mâncare, sau un pahar cu apă, a fi gata să‑l primești pe cel străin, să‑l îmbraci pe cel care nu are cu ce, să‑l vizitezi pe cel bolnav, iar dacă nu poți să‑l îngri­jești, măcar să‑l consolezi cu o vorbă bună...

Criteriul milei față de semenii noștri va atârna foarte greu în balanța drep­tății divine și va fi decisiv în favoarea noastră, sau dimpotrivă, nepăsarea și egoismul vor înclina balanța în dezavantajul nostru.


Articole postate de același autor
7219

Conversație cu Dumnezeu

Eu: Doamne, pot să-ți pun o întrebare? Dumnezeu: Sigur! Eu: Promite-mi că nu te vei supăra…. Dumnezeu: Promit! Eu: De ce ai îngăduit ca astăzi să mi se întâmple atâtea lucruri? Dumnezeu: Ce vrei să spui? Eu: Ei bine, astăzi m-am trezit cam târziu… Dumnezeu: Așa… Eu: Tocmai astăzi, mi-a luat o veșnicie să pornesc mașina! Dumnezeu: Bun… Eu: La prânz, am comandat un sandwich, însă […]