Biserica Ortodoxa Rusă le cere jucătorilor să nu-şi piardă minţile şi să se transforme în Pokemoni

2804

Biserica Ortodoxă Rusă a făcut apel la jucatorii POKEMON GO - un joc din ce in ce mai popular în lume, sa respecte intimitatea altor persoane.

"Dezvoltatorii acestui joc i-au acordat în mod deliberat o dimensiune provocatoare, sugerand ca jocul poate acoperi absolut orice teritoriu.
Sper că utilizatorii jocului sa aiba suficient de multa prudența si să respecte proprietatile altora, ale organizatiilor publice și religioase, fara a invada intimitatea altora" - a declarat șeful adjunct al Departamentului Sinodal al relatiilor Bisericii cu Societatea și Mass-Media, Vakhtang Kipshidze, in urma cu o zi.
Potrivit acestuia, nu numai spațiile sacre, ci și cele destinate vieții private, spațiile muzeale, sunt spații în care oamenii încearca sa-si exercite drepturile și interesele lor legitime, "fara a deveni un câmp de luptă pentru participanții acestui joc fără restricții". Conform acestuia, punctul de vedere al Bisericii nu tine, practic, de jocul POKEMON GO, ci de modul în care aceasta atrage anumite persoane, "iar dacă este sau nu este vorba despre un joc, inclusiv de un joc pe calculator, amenințarea nu tine decat de apariția dependenței dureroase de acesta".
Purtătorul de cuvânt al Bisericii a mai spus că, nu cu foarte mult timp în urmă, Consiliul Interreligios rus a avut o contribuție semnificativă în limitarea unor jocuri de noroc în orașele mari.
"Nu numai Biserica Ortodoxă Rusă, dar și reprezentanți ai altor religii tradiționale, observa în fascinația morbidă a unui joc, cum este pusa in pericol integritatea umană, personalitatea libera a unui om fiind compromisa de caracterul unui joc pe calculator" -
Jocul Pokemon Go a fost lansat săptămâna trecută, dar cu toate acestea el a devenit deja un joc de top, facand furori.
Pokemonii virtuali pot fi descoperiti, prin acest joc, in locatii reale, precum: stațiile de metrou, galeriile de arta, bibliotecile, grădinile zoologice, parcurile și chiar... in biserici.
În ultimele zile, mai multi oameni deveniti dependenti de acest joc, în special tineri adulți, au ajuns la usile unor biserici, dar nu pentru a participa la slujbele oficiate in interiorul acestora, ci doar pentru a captura sau a se lupta cu Pokemonul lor. Jocul Pokemon Go a atras, imediat, si atenția celor care au grija de turma proprie de credinciosi, dupa cum sustine presa din strainatate, facand referire, in mod special, la confesiunile crestine din SUA. De ce? Intrucat, se pare ca jocul Pokemon Go ar avea potențial de creștere a nivelului de participare in biserici. Cu toate acestea, liderii bisericilor respective nu par a fi prea dispusi sa isi intemeieze un spatiu special dedicat PokeStop sau unei "stații de încărcare" pentru jucătorii Pokemon Go.
sursa http://lonews.ro/

Articole Asemănătoare
Articole postate de același autor
3862

„Pune-ți sufletul în fața oglinzii”

– Puterea rugaciunii e masurata, indeobste, prin implinirea dorintelor. Am cerut, mi s-a dat. Din cate spuneti, ea pare insa cu mult mai mare. Infinita! Rugaciunea ne schimba viata. Ne ajuta sa-l aflam pe Dumnezeu si in noi, dar si in lumea care ne inconjoara, sa-i recunoastem pecetea, dupa cum spuneti, chiar si in iarba […]