„Lunea Sfântului Duh” la Catedrala mitropolitană

1927

În a doua zi, după Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, numită și „Lunea Sfântului Duh” , Biserica Ortodoxă, cinstește în continuă actualizare prin rugăciunile Sale, pe: „Vistierul bunătăților și Dătătorul de viață”, care este Duhul Sfânt , a Treia Persoană a Sfintei Treimi.

Cu această măreață ocazie, și cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la catedrala mitropolitană din Chișinău. Slujba a fost săvârșită de Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar Mitropolitan, dimpreună cu clerul catedralei.

La finele Sfintei Liturghii, Preasfințitul Ioan, a exprimat un cuvânt de zidire duhovnicească, spunând că: ” Prin trimiterea Duhului Sfânt în lume, lumea a fost inundată de darurile Sale și omul are posibilitatea de a lua cunoștință de aceste daruri, se poate împărtăși de ele și totodată să înainteze spre desăvârșirea pierdută oarecând, din pricina păcatului strămoșesc”.

Totodată, Preasfinția Sa, a transmis enoriașilor prezenți și mesajul Înalt Preasfințitului Mitropolit Vladimir, care astăzi a slujit la paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi”, din incinta Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
1979

Duminica a V-a după Paști (a Samarinencei), la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

În dimineața Duminicii a V-a după Paști, care este și Duminica Samarinencii, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău. Arhipăstorului i-au fost alături în rugăciune, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei și chelar al Catedralei Mitropolitane, precum și slujitorii […]

Articole postate de același autor
4150

Când mama se roagă pentru copiii ei, Dumnezeu îi îmbrățișează tainic

Bătrânul vorbea neîncetat despre rugăciune şi înţelegeam că nu avea în vedere o încercare formală şi sporadică, ci una profundă şi permanentă. Odată, vorbind despre problema unei mame, cunoştinţa noastră comună, mi-a zis: ‒ Copilul are o problemă lăuntrică. De aceea se poartă aşa. Copilul e bun şi n-ar vrea să facă ce face, dar […]