Actualitate

Ajutor din lumea de dincolo

5968

O femeie din Cluj, grav bolnavă, s-a internat în spital. Trebuia urgent operată.

Dar doctorii, văzând-o foarte slăbită, nu s-au încumetat s-o opereze. Noaptea, însă, s-a arătat în vis doctorului un om necunoscut, care i-a spus:

– Du-te acum la spital şi operează femeia aceea, că altfel moare!

– Dar dumneata cine eşti? a întrebat doctorul.

– Eu sunt cutare.

În clipa aceea, doctorul s-a sculat din somn, a plecat la spital şi a operat femeia bolnavă. Ea a scăpat cu bine. După câteva zile, doctorul a întrebat pe bolnavă:

– Cunoşti pe cutare?

– Nu, nu cunosc, domnule doctor.

Dar peste un timp, femeia vindecată s-a dus la cimitir, ca de obicei, la mormântul rudelor sale. La urmă, aprinse o lumânare şi la un mormânt de alături. Când se uită atent, observă că numele de pe cruce era identic cu al celui ce se arătase doctorului.

Ce se întâmplase? Femeia obişnuia să aprindă mereu câte o lumânare la mormintele învecinate celor ale rudelor sale, căci îşi zicea: „Să aprind o lumânare şi la sufletul acesta. Cine ştie dacă are cineva grijă de el!“. Deci iată că şi cei adormiţi s-au arătat recunoscători faţă de binefăcători!

Extras din Danion Vasile, Mângâiere pentru bolnavi, Ed. Egumeniţa, Galaţi 2004


Articolul Următor
Articole Asemănătoare
4392

Boala este o milă dumnezeiască

Cereţi ajutorul doctorului, dar în primul rând rugaţi-vă, totodată, Domnului şi sfinţilor Lui, ca să îi dea pricepere acestuia să prescrie doctoria potrivită. Faceţi tot ce fac oamenii cucernici în asemenea cazuri. Pentru că nu ştiţi unde este ascuns ajutorul lui Dumnezeu pentru bolnavă. Poate că Dumnezeu a hotărât ca ea să fie în starea […]

Articole postate de același autor
68

În Egipt, a fi femeie creştină poate însemna provocarea supremă

Specialiştii în Istoria Religiilor afirmă cu dovezi ştiinţifice că doar în creştinism femeia este aşezată în cinstea care i se cuvine – în toată vrednicia ei de ființă creată „după chipul lui Dumnezeu” (Facere 1, 28). Nu ne putem închipui viaţa creştină fără Maica Domnului, fără femeile mironosițe, sfintele cuvioase, fiicele, mamele sau bunicile noastre. […]