Sărbătoarea “Intrării în Biserică a Maicii Domnului” la biserica USM

2436

Astăzi,  4 decembrie 2017, când se prăznuieşte Intrarea Maicii Domnului în Biserică, sfânta liturghie la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Preotul paroh Octavian Moșin.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, părintele Octavian a subliniat importanţa praznicului de astăzi, evidenţiind rolul Maicii Domnului în lucrarea de mântuire a neamului omenesc prin Domnul nostru Iisus Hristos.

Sărbătoarea de astăzi ne îndeamnă să creștem copiii în iubirea lui Dumnezeu și a semenilor. Este un exemplu pentru modul cum trebuie părinții să-și crească pruncii, pentru felul cum trebuie să îi educăm pe copii. Cea dintâi educație este educația religioasă, educația credinței, a îmbinării smereniei cu efortul depus în toate lucrările.  De la o vârstă fragedă copiilor trebuie să li se arate că Dumnezeu îi iubește, că părinții îi consideră darul lui Dumnezeu pentru ei. Când copiii sunt mai ales rezultatul rugăciunilor atunci ei trebuie să crească în atmosfera de rugăciune, de binecuvântare și bucurie duhovnicească,  și mai ales în iubire față de Dumnezeu și față de semeni.

Să o rugăm pe Maica Domnului sa fie Ea aceea  care reversă cu îndurare asupra noastră şi asupra copiilor noştri milele sale cele bogate, ca noi toţi să petrecem această viaţă trecătoare în iubire unii fată de alţii, în curăţie, în linişte, pace și în sfinţenie. 

Veniţi, cetele creştineşti, să ne adunăm la Sfânta Pruncă, cea care lăsând toate bucuriile din lume, se duce ca o jertfă în Biserica Domnului de către Sfinţii săi Părinţi, pentru mântuirea noastră, şi ca o mulţumire să o cinstim cu cântări prăznuind duhovniceşte, iar lui Dumnezeu să-I cântăm: Aliluia!


Articole Asemănătoare
1987

Mitropolitul Visarion Puiu evocat în cadrul conferinței de la USM

Mitropolitul Visarion Puiu, marele arhiereu al exilului românesc, cărturar și ctitor de biserici, mănăstiri și şcoli bisericeşti, directoror al Seminarului Teologic din Chişinău și Mitropolit al Bucovinei, a fost evocat de către preotul profesor, doctor Aurel-Florin Țuscanu, în cadrul conferinței din seara zilei de miercuri, 17 octombrie. Întâlnirea a fost organizată de Facultatea de istorie și filosofie în parteneriat cu biserica […]

Articole postate de același autor
3719

„Cine spune cuvinte de prisos la rugăciune, acela nu se roagă, ci grăieşte în deşert”

De la cei iscusiţi în cugetarea la Dumnezeu am aflat despre rugăciunea făcută cu mintea din inimă, că mai caldă şi de folos decât cea îndelungată este cea scurtă şi deasă. De altfel, şi cea îndelungată este foarte folositoare, însă doar pentru cei desăvârşiţi, nu pentru începători. In rugăciunea îndelungată, mintea omului care nu s-a […]