Adunarea Ordinară a Protopopiatului Ungheni, prezidată de Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni

368

Miercuri, 8 decembrie 2021, s-a desfășurat Adunarea Ordinară a preoților din cadrul Protopopiatului Ungheni.

Adunarea a avut loc în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Kz. Alexandru Nevschi” din Mun. Ungheni.

Ședința respectivei Adunări, întrucât este cea de la sfârşit de an calindaristic, a fost prezidată de către Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni.

Prezenţi la adunare au fost Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Prot. Bartolomeu TURTUREANU, Protopopul circumscripției Ungheni și preoții din cadrul Protopopiatului dat.

În cadrul Adunării au fost discutate mai multe aspecte ce țin de activitatea Protopopiatului în general, dar și a parohiilor, în parte.

În mod deosebit specificăm că Înaltpreasfinţia Sa a îndemnat ca fiecare parohie să întreprindă acte de caritate şi fapte de milostenie celor aflaţi în dificultăţi materiale şi de sănătate. A dat sfaturi şi îndrumări părinteşti cum să se petreacă Sfintele Sărbători de iarnă.

De asemenea, Ierarhul a îndemnat preoţii să facă catihizare mai intens în parohiile lor cu enoriaşii, pentru a-i întări în dreapta credință și a fi adevărați fii ai Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Totodată Chiriarhul a sfătuit părintește preoții Protopopiatului Ungheni cum să facă față atacurilor îndreptate spre biserică în aceste vremuri de cumpănă pe care le parcurgem. 

La final au fost împărțite 2500 de pliante cu sfaturi duhovnicești și sfinte învățături, ce vor fi utile preoților în privința catehizării mai profunde a enoriașilor, așa cum au fost îndemnați de Înaltpreasfinția Sa.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
205

Sfânta Liturghie în Sâmbăta Sfântului M. Mc Teodor Tiron, săvârşită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Pe 12 martie 2021, în prima sâmbătă din Postul Mare, numită şi Sâmbăta Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni. În dimineața zilei Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de către slujitorii Catedralei Episcopale și de credincioșii prezenți. Specificul perioadei Postului Mare este că, numeroşi creștini se […]


Foto