Adunarea ordinară a Protopopiatului Hîncești

254

Cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la 29 mai 2020, în biserica „Sf. M. M. Gheorghe” din localitatea Cărpineni, sectorul III (Topor), a avut loc Adunarea ordinară a Protopopiatului Hîncești, care a fost prezidată de protopopul Protopopiatului, Protoiereul Serghei SLĂNINĂ.

Adunarea a demarat tradițional cu felicitarea preoților care în lunile martie-mai și-au sărbătorit ziua de naștere sau ziua hirotoniei în treapta de preot. În cadrul întrunirii au fost discutate trei teme:

1. „BISERICA - UNA SFÎNTĂ, SOBORNICEASCĂ ȘI APOSTOLEASCĂ”, temă abordată de către Preotul Nicolae CRUDU.

2. „DE LA PREOTUL BĂTRÎN, ȚINĂTOR AL DOGMELOR”, abordată de către Protoiereul Nicolae OLĂRAȘU.

3. „DE LA PREOTUL BĂTRÎN, ȚINĂTOR AL DOGMELOR LA PREOTUL TÎNĂR ȚINĂTOR AL MODERNIZMULUI”, abordată de către Preotul Vadim PÎNZARI.

Clerul Protopopiatului Hîncești a mai discutat și problemele Protopopiatului și a parohiilor apărunte în perioada de carantină pandemică, provocată de COVID-19.

Următoarea Adunare ordinară a Protopopiatului Hîncești este programată la data de 29 iunie, în localitatea Cățeleni, raionul Hîncești.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
235

Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

În Duminica Pogorârii Duhului Sfânt (a Cincizecimii), Preasfințitul Ioan Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca. Conform rânduielilor tipiconale ale Bisericii, imediat după încheierea Sfintei Liturghii, a fost săvârșită Vecernia pentru a doua zi, numită și Vecernia „Plecării genunchilor”, fiind încununată cu […]