Adunarea ordinară a Protopopiatului Hîncești

155

Cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la 29 mai 2020, în biserica „Sf. M. M. Gheorghe” din localitatea Cărpineni, sectorul III (Topor), a avut loc Adunarea ordinară a Protopopiatului Hîncești, care a fost prezidată de protopopul Protopopiatului, Protoiereul Serghei SLĂNINĂ.

Adunarea a demarat tradițional cu felicitarea preoților care în lunile martie-mai și-au sărbătorit ziua de naștere sau ziua hirotoniei în treapta de preot. În cadrul întrunirii au fost discutate trei teme:

1. „BISERICA - UNA SFÎNTĂ, SOBORNICEASCĂ ȘI APOSTOLEASCĂ”, temă abordată de către Preotul Nicolae CRUDU.

2. „DE LA PREOTUL BĂTRÎN, ȚINĂTOR AL DOGMELOR”, abordată de către Protoiereul Nicolae OLĂRAȘU.

3. „DE LA PREOTUL BĂTRÎN, ȚINĂTOR AL DOGMELOR LA PREOTUL TÎNĂR ȚINĂTOR AL MODERNIZMULUI”, abordată de către Preotul Vadim PÎNZARI.

Clerul Protopopiatului Hîncești a mai discutat și problemele Protopopiatului și a parohiilor apărunte în perioada de carantină pandemică, provocată de COVID-19.

Următoarea Adunare ordinară a Protopopiatului Hîncești este programată la data de 29 iunie, în localitatea Cățeleni, raionul Hîncești.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
133

Liturghie Arhierească de Ziua Sfîntului Duh, la Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni

Conform tradiției, în ziua următoare marilor praznice, sărbătorim persoanele care au slujit ca instrumente ale evenimentului prăznuit sau care au avut un oarecare rol în săvărșirea lui. Astfel, a doua zi după Duminica Pogorarii Sfîntului Duh, adică în Lunea Rusaliilor, Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfîntul Duh, a treia persoană a Sfintei Treimi, precum indică Penticostarul, […]