Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul Floreṣti

739

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, marți, 20 decembrie, în ziua pomeniri Sf. Ierarh Ambrozie al Mediolanului a avut loc adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul Floreṣti.

În cadrul adunării au fost discutate mai multe subiecte importante, legate de activitatea parohiilor din circumscripție.

Şedinţa a fost condusă de către Prot. mitr. Ioan Zîmbreanu, Protopopul bisericilor din raionul Florești. Adunarea s-a desfășurat în Paraclisul cu hramul Soborul Sf. Ioan Botezătorul din incinta bisericii „Sf. Ierarh Mitrofan” din Floreşti.

În dimineața zilei, a avut loc totalizarea anuală și semestrială dar şi darea de seamă. Mai apoi urmînd un seminar la cu genericul: „Preotul ca slujitor liturgic”. Cu discursuri tematice au venit preoții: Prot. mitr. Carp Cebotari, Preotul Ciprian Covalciuc.

Preoții au fost mărturisiţi de către Duhovnicul raionului Florești, Prot. mitr Ioan Lisnic. După mărturisire a fost oficiată Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie în sobor de 9 preoṭi, în frunte cu Protopopul de Florești, Prot. mitr. Ioan Zîmbreanu.

Răspunsurile au fost date de corul de preoṭi din Protopopiatul Florești, condus de Prot. Valeriu Bumbac.

În a II parte a zilei cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove a mai avut loc un seminar cu genericul „Practica consilierii premaritale şi consilierii spirituale, modalitatea de prevenire a violenței în familie”.

Responsabili fiind gazda evenimentului – Protopopiatul Florești. Invitați la acest seminar au fost: Dl Sergiu Toma, director executiv AO IFIS, psihoterapeut sistemic de cuplu şi familie, Dna Victoria Captari, psihoterapeută de cuplu şi familie-formator. Au urmat diverse întrebări cu referire la tema dată cu vizionarea unor materiale video la temă.

La final a urmat o agapă frățească pregătită de cantina socială a bisericii „Sf Ierarh Mitrofan”.

Protopopiatul Florești,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1207

Liturghie arhierească în Duminica a XIII-a după Cincizecime la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din mun. Soroca

Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a oficiat în Duminica a XIII-a după Cincizecime, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca. După rostirea Pericopei Evanghelice, Episcopul Ioan a explicat că Pilda lucrătorilor celor răi din vie se referă atât la istoria mântuirii neamului omenesc, cât şi […]