ÎPS Mitropolit Vladimir a decorat un grup de slujitori și ctitori din Protopopiatul Rîșcani

444

În dimineața zilei de miercuri, 21 decembrie 2022, ÎPS Mitropolit Vladimir a decorat un grup de slujitori și ctitori ai Bisericii Ortodoxe din Moldova din Protopopiatul Rîșcani.

La raportul Protopopului de Rîșcani, Prot. mitr. Teodor Domnița, Mitropolitul a decorat slujitorii cu distincții bisericești, iar ctitorii cu medalii și diplome mitropolitane, în semn de recunoștință pentru activitatea sârguincioasă spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, după cum urmează:

clerici:

Prot. mitr. Vitalie Jitari, parohul bisericii „Sfânta Treime” din s. Cucuieți, r. Rîșcani – Dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la rugăciunea domnească – Tatăl Nostru.

Prot. Vadim Ciursin, parohul bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Malinovscoe, r. Rîșcani – Dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la Heruvic.

Prot. Maxim Remeșevschi, parohul bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Vasiliuți, r. Rîșcani – Dreptul de a purta cruce cu pietre scumpe.

Prot. Alexei Scutaru, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Aluniș, r. Rîșcani – Dreptul de a purta paliță și cruce cu pietre scumpe.

Prot. Igor Zubenco, parohul bisericii „Tuturor Sfinților” din s. Pîrjota, r. Rîșcani – Dreptul de a purta paliță și cruce cu pietre scumpe.

ctitori:

– Dl Anatolie Cazac – medalia „Cuv. Paisie Velicicovski”, de gradul II.

– Dl Valerii Trestian – medalia „Cuv. Paisie Velicicovski”, de gradul II.

– Dna Elena Slușneac – medalia „Sf. Fericita Agafia de la Cușelăuca”.

– Dl Veaceslav Bujac – Diplomă arhierească.

– Dl Alexandru Botnariuc – Diplomă arhierească.

– Dl Eugeniu Varzaru – Diplomă arhierească.

În numele celor prezenți, Prot. mitr. Teodor Domnița, Protopop de Rîșcani a exprimat recunoștință Mitropolitului Vladimir pentru decorațiile primite și a dat asigurări că și în viitor vor sluji cauza Bisericii Ortodoxe cu multă devoțiune și consacrare de sine.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
575

Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, prezent în mijlocul tinerilor la Tabăra „Drumeția Prieteniei”, ediția a 5-a

Marți, 7 iunie, 2022, în după amiaza zilei, după activitatea arhipăstorească de la Centru Eparhial, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, s-a deplasat la Tabăra de vară din apropierea satului Mîrzoiaia, raionul Nisporeni, unde este organizată prin binecuvântarea și susținerea Înaltpreasfinției Sale, Tabăra pentru tineri, „Drumeția Prieteniei”, ediția a 5-a . Această tabără intitulată sugestiv „Drumeția Prieteniei”, este un […]