Acțiuni de caritate și colinde în parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din s. Vatici, r. Orhei, în ajunul Praznicului Nașterii Domnului

497

„Căci flămând am fost și mi-ați dat să mănânc, bolnav am fost și M-ați cercetat”( Matei 25, 35)

În fiecare an în preajma praznicului Nașterii Domnului, cu stăruința și purtarea de grijă a PS Siluan, Episcop de Orhei, în parteneriat cu conducerea rețelei de magazine „Linella”, în localitatea Vatici se împart colete cu daruri de sărbătoare pentru familiile vulnerabile. Astfel, și în acest an, de asemenea cadouri au beneficiat 15 familii, dimpreună cu copiii acestora.

Iubirea creștină adevărată nu rămâne o simplă dispoziție interioară și se manifestă în chip necesar prin fapte. Expresia primă este milostenia, virtutea care străbate întreaga viață și sensibilitate creștină.

Pe lângă împărțirea darurilor de sărbătoare de către PS Siluan, care au constat în pachete cu alimente, cozonac, dulciuri și alte obiecte de uz casnic, PS Sa a vestit credincioșilor și bucuria nemărginită a Slăvitului Praznic al Nașterii Domnului, transmițând în același timp și arhiereștile binecuvântări și cuvinte de felicitare ale ÎPS Mitropolit Vladimir.

Asemenea acțiuni fac parte de mai mulți ani din agenda preoților din Vicariatul de Orhei, astfel în fiecare post organizându-se acțiuni de caritate în rândurile persoanelor în etate, a celor cu dizabilități fizice, dar și în rândul celor ce provin din păturile social-vulnerabile.

Sf. Ioan Hrisostom ne învață că valoarea milosteniei nu depinde de cât dăm, ci de gândul cu care dăm: „Știi când milostenia este adevărată și plăcută lui Dumnezeu? Când o faci cu blândețe, nu cu asprime; când o faci cu inimă deschisă, nu bombănind în sinea ta; când nu îți pare rău că dai, ci te bucuri, căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună”.

Pe lângă biserica din Vatici funcționează și Centrului Social „Sf. Cuv. Siluan Athonitul”, destinat să ofere o gamă largă de servicii de asistență socială persoanelor în etate, dar și persoanelor ce provin din familiile defavorizate din sat.

Ierarhul Orheiului a menționat la sfârșit ctitorii și binefăcătorii bisericii, loc sfânt şi sfinţitor pentru folosul credincioșilor satului Vatici, cu scrisori de recunoștință pentru aportul și sprijinul acordat la înălțarea acesteia.

Cei prezenți au avut parte și de un concert de colinde susținut de către corul arhieresc al mănăstirii Curchi.

Dăruind, vei dobândi…

 

Serviciul de Presă al Vicariatului de Orhei

 


Articole postate de același autor
5087

Să trăim în aşa fel ca şi cum aş avea această dragoste

Într-o zi, un pelerin aflat în Muntele Athos a pus această întrebare mai multor stareţi: Ce este cel mai important în viaţa noastră? De fiecare dată i s-a răspuns: Dragostea divină: să iubim pe Dumnezeu şi pe aproapele nostru. El a spus: N-am dragoste nici pentru rugăciune, nici pentru Dumnezeu, nici pentru semeni. Ce să […]