Absolvenții Academiei de Teologie din Moldova au depus jurământul

663

De Ziua Sfântului Duh, absolvenții Seminarului de Teologie Ortodoxă „Sfântul Ierarh Gavriil” din Chișinău, absolvenții grupei Reghent, absolvenții Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, absolvenți ai secției Masterat  din cadrul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, după Sfânta Liturghie au depus jurământul de credință.

Ceremonia a avut loc la capela studențească „Trei Ierarhi”, în prezența Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Moldovei. Totodată, a fost oficiat un Tedeum de mulțumire către Bunul Dumnezeu.

Alături de ierarh s-au aflat decanul Facultății de Teologie din Moldova, Prot. Andrei Oistric. La ceremonie au participat familiile absolvenților, rudele, apropiați și toți cei care au dorit să le fie alături în aceste clipe importante.

În cuvântul său, preotul Andrei Oistric s-a adresat cu un cuvânt de felicitare către absolvenți, urându-le să fie slujitori vrednici ai Altarului și să propovăduiască cu neînfricare Adevărul mântuitor al Evangheliei.

Totodată, părintele decan i-a îndemnat pe absolvenții instituției să-și facă mereu timp pentru Dumnezeu, să fie uniți și să participe la sfintele slujbe, la Jertfa euharistică adusă pe Sfântul Prestol, ca mulțumire Domnului pentru toate binefacerile Sale.

Absolvenții au depus jurământul de credință și fidelitate față de Biserica Ortodoxă cu mâna pe Sfânta Cruce și Sfânta Evanghelie, după ce le-au fost citite numele și li s-au prezentat rezultatele la examene.

În cuvântul de binecuvântare IPS Vladimir i-a îndemnat pe absolvenți să-și continue studiile teologice, să fie mândri că sunt absolvenți ai Academiei de Teologie din Moldova și să slujească cu jertfire Biserica tot restul vieții.

Sursa: ortodox.md


Articole postate de același autor
463

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai Înaltpreasfințitul Nicodim a liturghisit la Mănăstirea „Sf. Treime”, Rudi

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a lăsatului sec de brînză), care se mai numește și a Iertării, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhipiscop de Edineț și Briceni, a oficiat Sfînta Liturghie la Mănăstirea „Sf. Treime” din localitatea Rudi, înconjurat de un sobor de slujitori și în prezența maicilor, surorilor și încinătorilor sfîntului așezămînt. După Sfînta Liturghie […]