A trecut la Domnul Arhimandritul Chiril (Pavlov)

1281

În seara zilei de 20 februarie 2017, la vârsta de 98 de ani, după o îndelungată perioadă de boală, a trecut la Domnul duhovnicul Mănăstirii Sfintei Treimi a Sfântului Serghie de Radonej, duhovnicul Patriarului Bisericii Ortodoxe Ruse Alexei II-lea, Arhimandritul Chiril Pavlov.

Părintele Chiril  (numele de mirean Ivan Dmitrievich) s-a nascut în regiunea Reazan în familia unor simpli ţărani. 

L-a descoperit pe Dumnezeu, aflându-se pe front, a găsit printre ruinele unei locuinţe o Evanghelie. El îşi amintea mult mai târziu: "Când am început să citesc Evanghelia, mi s-au deschis ochii spre tot ceea ce mă înconjoara...de atunci am mers cu Evaghelia şi nu mi-a mai fost teamă. Niciodată. Dumnezeu se afla lângă mine, iar eu nu mă mai temeam de nimic.... ”

La începutul anilor 2000, părintele a suferit un accident vascular cerebral,  în urma căruia a rămas imobilizat, ceea ce l-a lipsit de posibilitatea de a comunica cu lumea exterioară. Imobilizată la pat, a rămas răbdător în suferinţă, fiind sprijin și consolare pentru alții.

Au fost tipărite mai multe cărţi cu predici şi învăţături duhovnicesti ale Părintelui Chiril printre care: "Timpul pocăinţei", "Să căutăm mai întâi Împăraţia Cerurilor ", "Rugăciune către Maica Domnului", "Predici".

Dumnezeu să-l odihnească cu drepţii!

Traducere şi adaptare Natalia Lozan 

sursa pravoslavie.ru

 

 


Articole Asemănătoare
1465

Consecințele infidelităţii

Deși toate patimile ne depărtează de Hristos, aceasta pur și simplu distruge definitiv unirea noastră cu Domnul și ne desparte de El atâta timp cât nu ne vom fi curățit prin pocăință și nu ne vom fi unit iarăși cu El, Începutul și Izvorul vieții noastre. Gândiți-vă ce necinste pătimesc trupurile omenești atunci când ele […]

    Articole postate de același autor
    1801

    Sfaturi pentru o soacră ce nu-și iubește nora

     Iată, azi dimineaţă a venit o mamă cu fiul ei. A venit de mai multe ori şi s-a plâns că îi este greu, că nu-şi iubeşte nora. Iar eu i-am pus: – Nora e tânără şi nu poate să înţeleagă că trebuie să îşi iubească soacra ca pe mama ei, dar tu eşti deja în […]