A avut loc darea de seamă pe semestrul II a raioanelor Cahul, Cantemir, Leova și Cimișlia

947

Marți, 26 iunie 2018, sub conducerea P.S. ANATOLIE, Episcop de Cahul şi Comrat, însoțit de Secretaru Episcopiei Prot. Mitr. Mihail Mungiu și Vicaru Episcopiei Prot. Mitr. Vitalie Zelinschi ,s-a convocat adunarea semestrială a preoților din cuprinsul raioanelor Cahul, Cantemir,Leova și Cimișlia.
Darea de seamă pe semestru II anul 2018 a avut loc la Catedrala Episcopală „ Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” mun. Cahul. În ordinea de zi au fost incluse mai multe subiecte.

Ierarhul a pus la discuție sărbătorirea a 20 de ani a Episcopiei de Cahul și Comrat, ce se v-a desfășura în perioada 12-15 septembrie. S-a discutat despre viața și activitatea parohiilor din cuprinsul Episcopiei de sud. S-a discutat despre înființarea noului department „ Departamentul sport și tineret”. Pe 2 iulie 2018 la Catedrala Episcopală „ Sfântului Înainte Mergătorului și Botezătorului Ioan” din mun. Comrat v-a avea loc ședința Sfatului Eparhial. 

P.S. ANATOLIE a îndemnat pe preoți să fie mai competenți, mai siguri și mai revigerenți în misiunea lor pastorală, deoarece neconfruntăm cu o perioada nu destul ușoară pentru Biserica și societatea din Republica Moldova.

Darea de seamă sem. III, v-a avea loc pe 24 septembrie 2018 la Catedrala Episcopală „ Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” mun. Cahul.


Articole postate de același autor
14992

Binecuvântează, Doamne, ziua aceasta pe care mi-o ai dat-o…

Prin această rugăciune, Părintele cere binecuvântarea lui Dumnezeu ca în vremea întregii zile să lucreze după voia Acestuia. Scrie: „Binecuvântează, Doamne, ziua aceasta pe care mi-o ai dat pentru cea negrăită bunătatea Ta; şi mă învredniceşte în puterea binecuvântării Tale, ca toată fapta şi cuvântul din ziua ce încep acum să le săvârşesc pentru Tine, […]