Din 5 iunie, slujbele religioase vor fi oficiate în biserici

11598

Începând cu data 5 iunie se permit întrunirile cu caracter religios, precum și oficierea slujbelor în biserici. Pomenirea morților pe 7-8 iunie nu se amână. Totuși, credincioșii vor trebuie să aibă grijă și să respecte măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, după ședința Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică.

”Se permit întrunirile cu caracter religios, oficierea slujbelor religioase, respectând cerințele de organizare a serviciilor divine sau a altor manifestații tradiționale religioase, cu respectarea măsurilor de protecție, în activitatea bisericilor și locașelor sfinte”, a declarat Ion Chicu.

Enoriașii trebuie să poarte măști și să respecte distanța socială de minim un metru. 

 

 

Sursa: privesc.eu


Articole postate de același autor
1189

În ultima zi din an este comemorat marele scriitor român, diaconul Ion Creangă

În data de 31 decembrie 2021 se împlinesc 132 de ani de la trecerea la cele veșnice a unuia dintre cei mai mari scriitori români, diaconul Ion Creangă. El a descris în operele sale satul moldovenesc în cel mai autentic mod posibil, cu aspecte și figuri tipice de la țară, muncă, tradiții și obiceiuri. „Sînt […]