Actualitate

Episcopul Hușilor către pelerini, la Iași: Nu este suficient numai să fim consumatori de sfințenie

2881

„Noi, în general, atunci când venim la pelerinaje nu facem altceva decât să consumăm ceea ce sfinții ne dau fără să ne asumăm sfințenia, viața de sfințenie”, a atras atenția Episcopul Hușilor vineri în Catedrala Mitropolitană din Iași.

„Noi vrem să ne atingem de moaște, și este foarte bine, că avem nădejde că luăm ceva din harul pe care îl are acel sfânt, din viața lui, dar nu este suficient numai să fim consumatori de sfințenie sau de lucruri sfinte, ci este foarte important să ne și asumăm să devenim sfinți”.

Ierarhul le-a recomandat pelerinilor care merg în aceste zile la Iași ca la întâlnirea cu sfinții să pună început bun:

„Odată întâlnindu-ne cu sfinții, cu Sfânta Cuvioasă Parascheva, cu Sfânta Muceniță Ecaterina să avem această dorință. Să-i spunem lui Dumnezeu în adâncul inimii, în conștiința noastră: Doamne, în momentul acesta vreau să fiu un om sfânt, un om care să împrăștie în jurul lui lumină și frumusețe spirituală, căldură și bunătate și multă gingășie”.

Totodată Preasfinția Sa a evidențiat și recomandat în mod deosebit noblețea sfinților: „Niciodată ei nu rănesc pe nimeni. Sfinții doar trezesc conștiințele oamenilor ca să-și dea seama că poate sunt pe o cale rătăcită, care nu este a lui Dumnezeu, pe-o cale de divorț față de cele ale lui Hristos”.

„Sfinții ne ajută pe fiecare dintre noi să ne dăm seama cam unde suntem. Toți cei care suntem aici ne aflăm atât de departe față de înălțimea la care sfinții au ajuns și au trăit”, a adăugat Părintele Episcop.

Episcopul Hușilor a oficiat vineri Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Iași, acolo unde mii de pelerini merg să aducă cinstire atât moaștelor Sfintei Parascheva, cât și ale Sfintei Ecaterina, aduse joi din Katerini, Grecia.

sursa basilica.ro


Articole Asemănătoare
Articole postate de același autor
27

Bucuria soților care se înțeleg din priviri

Eu cred că fiecare dintre noi a văzut măcar o dată în viaţă o familie în care soţii se înţeleg unul pe celălalt din priviri, din „jumătate de vorbă”. Aceştia au trăit împreună mulţi ani, se cunosc bine unul pe celălalt, au ajuns la unirea de cuget. Uneori, exprimându-şi părerea cu privire la o anumită […]