A fost convocată ședința Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova

1780

În a doua jumătate a zilei de joi, 24 martie 2016, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni a convocat Comisia Sinodală pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova.

Şedinţa s-a petrecut în incinta Centrului Eparhial din oraşul Ungheni şi a fost prezidată de Preasfinţitul Episcop PETRU, Preşedintele Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova.

În cadrul şedinţei au fost sdudiate minuţios dosarele depuse de catre Episcopia de Tiraspol şi Dubăsari pentru canonizarea Preotului Vasile Machidonschi și Ieromonahului Vichentie Chimitiuka.

Tot aici a fost ales ca secretar al Comisiei Sinodale pentru Canonizarea Sfinţilor din Moldova, Protoiereul Mitrofor Victor MIHALAŞ.

Comisia a studiat şi analizat diverse aspecte ale vieţii şi activităţii Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, Protoiereului Gheorghe IVANOV şi ascultătoarei Agafia de la mănăstirea Cuşelăuca, despre care au fost prezentate documente de arhivă şi alte materiale cu referinţă la subiectul abordat.

La încheierea şedinţei au mai fost analizate sumar şi alte dosare parvenite din cadrul eparhiilor.

Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni


Articole Asemănătoare
2979

Mănăstirea Căpriana. Slujba Privegherii din ajunul canonizării Mitropolitului Gavriil Bănulescu Bodoni

În seara zilei de vineri, 3 septembrie 2016, cu binecuvîntarea Întistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfinţitului Mitropolit VLADIMIR, un sobor de Arhierei au săvîrşit Slujba Privegherii din ajunul canonizării Mitropolitului Gavriil Bănulescu Bodoni, la Mănăstirea Căpriana. La Slujba Privegherii s-au rugat un sobor de arhierei din Biserica Ortodoxă din Ucraina, Înaltpreasfinţitul Mitropolit IRINEU, Înaltpreasfinţitul Mitropolit […]

Articole postate de același autor
1938

La Teleneşti s-a desfășurat festivalul-concurs „De la lume adunate”

În a treia zi de Paşte, în oraşul Teleneşti, a fost organizat festivalul-concurs „De la lume adunate”. Mai multe colectivele artistice şi-au demonstrat talentul, iar numeroși meşteri populari au expus cele mai originale obiecte de artizanat. Cu un cuvânt de salut către cei prezenți s-a adresat protopopul de Telenești, prot. Marian Boldescu, care i-a felicitat […]