Tinerii din orașul Nisporeni – cu Hristos pe drumul Golgotei către Înviere

1725

Cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni parohia cu Hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din orașul Nisporeni în perioada Postului Mare a fost preocupată de misiunea Evangheliei lui Hristos în mijlocul tinerilor. Activităţile desfăşurate în timpul Postului Mare au fost pentru elevii Gimnaziului “Ștefan cel Mare”,  prilej de informare şi formare şi de trăire în spirit creştin a adevărurilor de credinţă.

Primul eveniment la care au participat elevii a fost tipul de lecții cu folosirea TIC, abordând, următoarele tematici:

Violenţa în familie ucide! Este timpul să iei atitudine!”

,,Prețuiește Viața – Viața dar de la Dumnezeu”

,,Ce nu li se zice tinerilor contemporani”

Au fost evidenţiate următoarele aspecte:

– problematica violenţei în familie şi repercursiunile ei asupra copiilor şi adolescenţilor;

– profilul victimelor violenţei în familie;

– factorii care determină acest comportament;

– rolul societăţii, a Bisericii şi a persoanelor consacrate în acest domeniu;

– modalităţile de combatere a violenţei şi de ajutorare a victimelor violenţei în familie.

În urma prezentării şi a discuţiilor purtate cu elevii, s-au conturat câteva exigenţe ce trebuie avute în vedere în relaţia cu elevii la şcoală, cu copiii şi adolescenţii în familie: acordarea unei atenţii deosebite comunicării şi ascultării, ca noi atitudini comportamentale, stabilirea unor relaţii de colaborare şi nu de subordonare între membrii grupurilor sociale, crearea unul climat de siguranţă, de echilibru, de respect între membrii familiei şi cultivarea adevăratelor valori creştine, credinţa, speranţa şi dragostea. Toate acestea vor contribui la conturarea profilului creştinului, de care are nevoie societate de astăzi.

Tot în această perioadă în toate duminicile din Postul Mare tinerii și copiii au primit diferite daruri.

Toate aceste activități au ca scop formarea copiilor şi tinerilor pentru virtuţi şi comportamente creştine, perceperea aspectelor negative ale vieţii sociale din zilele noastre (consumismul accentuat şi lipsa implicării sociale) cultivarea spiritului social, grija pentru cel sărac şi aflat în nevoi, perceperea corectă a realităţilor ce ţin de zona misionară a Bisericii, viaţa socială şi religioasă a copiilor şi tinerilor din oraș afectaţi de sărăcie şi lipsa educaţie.

sursa http://episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
3326

IPS Teofan: „«Linguriţa» nu este o piesă dintr-un set de tacâmuri, este un obiect sfinţit“

Ne aflăm încă într-o perioadă grea, cauzată de răspândirea noului coronavirus. Autoritățile statului ne-au făcut cunoscute măsurile care vor guverna starea de alertă care a început pe 15 mai. Cu responsabilitate și discernământ, se cuvine să stăruim în îndemnul de a respecta măsurile de igienă, de prevenire a infectărilor. Sunt însă și recomandări ce aduc […]