Adunarea anuală a preoților Vicariatului Soroca

1992

Joi, 21 decembrie Preasfințitul IOAN, episcopul Sorocii a convocat Adunarea anuală a preoților Vicariatului Soroca.

Întrunirea s-a desfășurat în biserica „Sf. M. Mc. Dumitru” din municipiul Soroca. În cadrul ședinței episcopul IOAN a prezentat în fața preoților un raport de activitate pentru anul 2017, apoi a relatat despre deciziile Soborului Arhieresc al BORu din 29 noiembrie – 2 decembrie curent.

Prot. Nicolae CRAVEȚ, protopop și secretar al Vicariatului i-a familiarizat pe participanții adunării cu problemele cotidiene ale Protopopiatului.

Episcopul vicar le-a vorbit preoților și despre organizarea la data de 11 februarie 2018, în incinta Universității de Stat din Moldova, a celei de-a doua ediții a Galei Tineretului Ortodox din Moldova, cu participarea tinerilor din cuprinsul întregii Mitropolii.

La finele adunării preoții au abordat diverse subiecte legate de activitățile parohiale.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
1534

Adunarea anuală comună a stareţilor, stareţelor şi protopopilor din cuprinsul Eparhiei Chişinăului

Joi, 29 decembrie, în Sala Sinodală a Palatului Mitropolitan, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, a avut loc adunarea anuală comună a stareţilor, stareţelor şi protopopilor din cuprinsul Eparhiei Chişinăului. La eveniment au fost prezenţi Preasfinţitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, preşedinte al Sectorului Sinodal Comunicare Instituţională şi Realţii cu Mass-Media, Preasfinţitul Siluan, Episcop de […]

    Articole postate de același autor
    1649

    „Tinerii în fața noilor provocări”. Viata Sfântului Lucra al Crimeei ca model al mărturisirii

    „Tinerii și provocările. Viata Sfântului Lucra al Crimeei ca model al mărturisirii” este tema conferinței zilei de miercuri, 25 aprilie 2018, ora 18.00, de la Biserica «Întâmpinarea Domnului» din incinta USM. Invitatul acestei seri este Protoiereul Vasile Ciobanu, paroh al bisericii Sf. Irh. Nicolae din s. Costești, r. Ialoveni. Sunt invitaţi toţi doritorii!