Părintele Serghei Răilean de la parohia ”Sf. Ap. Andrei” din Chișinău, condus pe ultimul drum

2085

Luni, 18 septembrie, parohia ”Sf. Ap. Andrei” din capitală a fost în doliu. A trecut la Domnul părintele Serghei Răilean, cel care a plămădit această comunitate și de care s-a îngrijit ultimele două decenii.

Numeroși slujitori și credincioși au venit să-și ia rămas bun de la acest vrednic slujitor și să înalțe sfinte rugăciuni pentru veșnica lui odihnă alături de drepții.

Slujba prohodirii a fost precedată de Sf. Liturghie oficiată în sobor de preoți în frunte pe prot. Zosima Toia, protopopul circumscripției III Chișinău.

Apoi părintele a fost petrecut cu rugăciune la Cimitirul ”Sf. Lazăr”.

La mormânt a fost citit mesajul de condoleanțe al ÎPS Mitropolit Vladimir, în care se menționează: ”A fost un slujitor râvnitor, înflăcărat pentru adevăr și bun gospodar în ogorul Domnului.

A știut nu doar să zidească biserica din piatră, grijindu-se și de cea sufletească. Regretăm că a plecat prea repede, însă a reușit să lase multe în urma sa. Nădăjduim, fiul său, pr. Eugen, precum și cei pe care i-a păstorit să urmeze calea bătătorită de către părintele Serghei.”

A consemnat Preot Octavian Moșin


Articole Asemănătoare
1719

Comunicatul Mitropoliei privind construcţia Casei Parohiale în cadrul Complexului Catedralei Mitropolitane

După mai bine de șase ani de la inițierea proiectului, consilierii municipali au votat ieri, 31 octombrie 2017, pentru un proiect de decizie, care prevede construcția unei case parohiale în spatele Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău.  Această construcție este destinată preoților, personalului auxiliar și enoriașilor Catedralei, pentru necesitățile de cult. Edificarea casei parohiale […]

Articole postate de același autor
3198

Părinte, îmi doresc o femeie bună!

Eu i-am spus odată unui bărbat o “vorbă” și s-a supărat urât pe mine! – Părinte, îmi doresc o femeie bună! Mi-a spus la spovedit. – Cât de buna? – Bună părinte! – Explică-mi termenul “bună”! – Părinte nu știu să vă explic.. Să fie focoasă, să aibă bani.. – Măi, aia înseamnă femeie bogată, […]