Răspunde chemării lui Dumnezeu!

3434

Chemării Sale la iubirea totală a lui Dumnezeu vrea să I se răspundă îndată, fără nici o șovăială. Mai multă bucurie face lui Dumnezeu răspunsul imediat la chemarea Lui, chiar dacă nu ești pregătit, decât amânarea cu pretextul de a te pregăti. Fapta bună cerută de Dumnezeu trebuie săvârșită imediat.

Altfel, te obișnuiești cu amânările și poate n-o mai împlinești niciodată. Sau, fapta bună pe care o poți face în împrejurarea aceasta, n-o mai poți face niciodată. Cheamă-L cu credința de a te folosi de ceea ce ceri.

(Drd. Alexandru PrelipceanSpiritualitate creștină și rigoare științifică: Notele de subsol ale Filocaliei românești. Volumul I, Editura Doxologia, Iași, 2013, p. 202)


Articole Asemănătoare
3159

Cum să procedăm atunci când rugăciunea nu-şi face loc în minte?

Cum să procedăm atunci când rugăciunea nu-şi face loc în minte? Dacă este vorba de rugăciunea de acasă, o puteţi amâna puţin, pentru câteva minute… Dacă nici după aceea nu-şi face loc, siliţi-vă să vă împliniţi pravila de rugăciune cu forţa, încordându-vă şi pentru a înţelege cele grăite, şi pentru a le simţi… Este ca […]

Articole postate de același autor
3645

În tot ceea ce facem să adăugăm o fărâmă de iubire

Este adevărat că prin darul desăvârşit al lui Dumnezeu, întreaga viaţă a Fiului Său, adică judecata care a avut loc în viaţa Fiului Său, ar trebui să se repete în propria noastră viaţă. Dar chiar dacă primim de la Dumnezeu numai un mic dar, întrebuinţându-l cu înţelepciune, acesta ne va uni cu Trupul Bisericii şi cu Capul […]