ÎPS Mitropolit Antonie de Boryspil și Brovary: ”Ne rugăm cu genunchii plecați pentru pace”

880
Potrivit coordonatorului administrativ al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, cel mai amar lucru este că războiul schilodează fără milă nu numai trupul, dar și sufletul.

În data de 10 martie 2022, Mitropolitul Antonie de Boryspil și Brovary, coordonatorul administrativ al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, a vorbit despre activitatea Eparhiilor Bisericii Ortodoxe Ucrainene și despre faptul că toți credincioșii se roagă la pământ în fiecare zi pentru restabilirea vieții pașnice. Videoînregistrarea adresării ierarhului a fost publicată de Direcția pentru Informare și Educație a Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

„Încă din prima zi, Biserica Ortodoxă Ucraineană a fost, este și va fi alături de oamenii săi și oferă toată asistența posibilă tuturor celor care au suferit în urma ostilităților. Până în prezent, mii de refugiați și-au găsit adăpost în sfintele noastre mănăstiri, iar mulți episcopi, preoți și mireni acordă un sprijin duhovnicesc și material care „prezintă un adevărat exemplu de jertfă evanghelică”. Bisericile noastre sunt întotdeauna deschise. De două săptămâni se desfășoară lupte în țara noastră suferindă. În fiecare zi aflăm cu mare durere despre numărul tot mai mare de morți și răniți. Biserici, spitale, școli și case au fost distruse. Dar cel mai amar este că se distrug suflete umane. Războiul schilodește fără milă nu numai trupul, dar și sufletul. În aceste zile grele ne rugăm în genunchi pentru încetarea cât mai rapidă a ostilităților și restabilirea vieții pașnice”, a spus ierarhul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

El a adăugat că sfintele lăcașuri ale Bisericii Ortodoxe Ucrainene au devenit adăpost pentru mii de refugiați și mulți episcopi, preoți și mireni „au arătat un adevărat exemplu de sacrificiu evanghelic”.

„Bisericile noastre sunt întotdeauna deschise pentru sprijin duhovnicesc și material după posibilități”, a subliniat conducătorul administrativ al Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

UJO a scris mai devreme despre apelul Preafericitului Mitropolit Onufrie către credincioși să fie uniți în Dumnezeu în aceste zile grele.

Sursa: spzh.news/ro


Articole postate de același autor
693

Sinodul BOM a aprobat declararea anului 2022 în cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova – „Anul Omagial Sf. Cuv. Părinte Paisie Velicicovski – 300 ani de la nașterea sa”

În cadrul ședinței Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din 10 februarie a fost aprobată declararea anului 2022 în cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova – „Anul Omagial Sf. Cuv. Părinte Paisie Velicicovski – 300 ani de la nașterea sa”. Proces-verbal NR. 002 din 10 februarie 2022 S-a audiat: Raportul ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove privind […]