Parastas la mormântul Arhim. Agafon (Potoroacă)

1922

Vrednicul de pomenire Arhim. Agafon (Potoroacă), un mare duhovnic din capitală, care acum 3 ani a trecut la Domnul, astăzi ar fi împlinit 90 de ani din ziua nașterii.

La acest frumos popas comemorativ, fiii duhovnicești s-au adunat la mormântul părintelui. Aici s-a săvârșit slujba parastasului în sobor de preoți în frunte cu episcopul Ioan de Soroca, vicar mitropolitan.

După slujbă ierarhul a ținut un panegiric, amintind din viața și activitatea părintelui arhimandrit, care s-a jertfit slujirii Domnului și aproapelui.

Cu un mesaj de mulțumire s-a adresat egumena Daniela, stareța mănăstirii Briceni, o fidelă fiică duhovnicească a regretatului părinte.

Creștinii prezenți au organizat și o masă de pomenire în amintirea părintelui Agafon.


Articole postate de același autor
2050

Mulțumirea este legată de credință, este un rod al credinței

Mulțumirea este legată de credință, este un rod al credinței. Omul necredincios nu este mulțumitor, căci orice bine i s-ar întîmpla, el îl pune pe seama hazardului, crede că i se cuvine. Credința vede dincolo de binefacere pe Binefăcător, iar această vedere aprinde bucuria și mulțumirea. Necredinciosul nu poate avea bucurie chiar de ar primi […]