Un produs folosit zilnic de milioane de oameni, începând de la 0 ani, se dovedeşte a fi cancerigen

4040

Ştirea de mai jos a pus pe jar netul, în condiţiile în care gigantul american în cauză deţine un larg portofoliu de produse, printre care absorbante intime pentru femei şi – mai ales – pudră de talc şi alte produse de îngrijire pentru copii. Unele mămici de pe Facebook susţin că pediatrul le-a interzis să folosească aceste produse pentru copiii lor încă dinainte de apariţia acestei ştiri.

Un juriu din Los Angeles a ordonat companiei Johnson&Johnson să plătească despăgubiri record, de 417 milioane de dolari, unei femei aflate în spital, care ar fi făcut cancer ovarian după ce ar fi folosit în mod regulat pudra de talc a companiei în zona intimă. Decizia instanţei la plângerea depusă de o femeie din California, Eva Echeverria, reprezină cea mai mare sumă acordată până acum într-o serie de procese privind pudra de talc produsă de companie.

Echeverria acuză Johnson&Johnson nu şi-a avertizat adecvat consumatorii în legătură cu riscul cancerigen prezentat de pudra de talc. Ea a folosit produsul zilnic, începând din anii ’50 până în 2016 şi a fost diagnosicată cu cancer ovarian în 2007, potrivit documentelor depuse în instanţă.

Dovezile prezentate în acest proces au inclus documente interne redactate pe parcursul mai multor decenii, care “au arătat juriului că Johnson & Johnson ştia despre riscuri”, a explicat avocatul femeii.

sursa http://stiripentruviata.ro/


Articole Asemănătoare
4898

Leacuri pentru cancer despre care medicii nu vorbesc

Secolul XXI a venit cu o schimbare in bine la nivelul modului de viata, tehnologia urcandu-ne pe culmi de nebanuit. Din pacate, odata cu aceasta era au aparut si stresul, mancarurile semipreparate si bolile cronice. Astfel, din ce in ce mai multi oameni sunt expusi agentilor carcinogeni in fiecare zi a vietii lor. In acest […]

Articole postate de același autor
3821

Păziți-vă de tot cuvântul care rănește

Încercați ca niciodată să nu osândiți pe altul, ci să vă rugați pentru el. A judeca pe altul pentru neajunsurile sale înseamnă a nu ne vedea propriile neajunsuri. În starea noastră de cădere nu putem judeca în chip drept pe fratele nostru. Să nu fiți prea siguri că fratele vostru se înșeală. Nu îl judecați. […]