Impresii și recunoștință după Cursurile de formare la disciplina opțională Religie Căușeni, 12-30 iunie 2017

2398

În perioada 12-30 iunie 2017, peste 20 de profesori de Religie din raionul Căușeni am beneficiat de cursuri de formare continuă la disciplina predată, organizate de IȘE în parteneriat cu DGÎTS Căușeni și Cabinetul metodic al Mitropoliei Moldovei. Cursurile au fost extrem de interesante, cu multe informații utile și de actualitate în domeniul dat, ceea ce a lăsat o impresie plăcută tuturor formanților. Predate la un nivel academic ridicat și prezentate în mod accesibil, într-un format atractiv, constructiv și eficient, prin orele de curs formatorii au demonstrat profesionalism și o bună pregătire didactică, fapt ce ne-a motivat să fim optimiști, ordonați și atenți în proiectarea activităților, serioși și punctuali. Am însușit multe metode noi, cu caracter interactiv, demne de pus în practică, am fost ajutați să aflăm la ce etapă de formare suntem privind predarea disciplinei opționale Religia și ce/cât mai avem de lucru pe viitor. Ne bucurăm de posibilitatea ce ni s-a oferit pentru o bună dezvoltare profesională și schimb de experiență. Toată recunoștința noastră responsabililor de buna organizare și desfășurare a cursurilor, în mod special Dnei Rodica Solovei, coordonatoarea Ariei curriculare Științe Sociumanistice, Arte și Tehnologii din cadrul IȘE și Dnei Angela Levința, șeful Cabinetului metodic din cadrul Mitropoliei Moldovei, lectorilor prot. Octavian Moșin, prot. Sergiu Boldirescu, Violeta Vrabii și Valentin Raischi. Mulțumiri aducem colaboratorilor DGÎTS Căușeni și direcției Liceului Ion Creangă din or.Căușeni, care ne-a găzduit. Doamne ajută!

Preot. Nicolae Jelihovschi, profesor, Liceul Meșterul Manole, s. Sălcuța

Vă mulțumesc că ați organizat aceste cursuri! Mi-ați adus exact informația de care aveam nevoie, metode noi pe care le voi aplica, exemple demne de urmat. Sunt recunoscător!

Preot. Ioan Grițcu, profesor, Gimnaziul Tănătari

Cursurile de formare continuă la disciplina opțională Religia au fost binevenite pentru fiecare dintre noi. Trăirile acumulate și cunoștințele ce ni s-au oferit, bunele practici și experiența formatorilor ne-au deschis noi orizonturi pentru activitatea didactică ce o desfășurăm, spre binele copiilor și întregii noastre Biserici! Vă mulțumesc mult! 

Maica Evsevia (Severin Natalia), profesoară, Gimnaziul Ursoaia 

Să creezi ca un zeu, să poruncești ca un rege, să muncești ca un rob… sunt cuvintele lui Brâncuși, care s-ar potrivi de minune celor care ne-au ghidat și ne-au format pe toată această perioadă a cursurilor. Ei ne-au convins prin puterea exemplului propriu, prin profesionalism, prin deosebita pregătire intelectuală și spirituală. Dumnezeu a vrut așa, ca cei pasionați fără rezerve de pedagogie, în special cea creștină, să fie un pic altfel – mai sensibili, mai delicați, mai înzestrați cu har. Noi am rămas mulțumiți.

Larisa Vengher, profesoară, Liceul Mihail Sadoveanu, s. Fârlădeni 

Cursurile de formare continuă la Religie ne-au motivat pentru studierea mai profundă a literaturii didactice de specialitate, precum și pentru folosirea eficientă a SOFT-urilor educaționale. Am înțeles importanța creșterii profesionale și permanența implicării/contribuției personale în rezolvarea diverselor probleme comunitare, în formarea competențelor moral-civice ale elevilor. Mulțumim organizatorilor și formatorilor pentru bunăvoință, pentru informații captivante și utile. Consider că am avut numai de câștigat participând la aceste cursuri

Dina Prihodco, profesoară, Gimnaziul Plop-Știubei.

 

 


Articole postate de același autor
7326

Bisericile trebuie să fie pline de bărbaţi

Religia noastră e bărbătească. Ea este îndrăzneaţă şi înţeleaptă, ci nu căldicică şi sentimentală. Absenţa bărbatului în bisericile noastre înseamnă lipsa teologiei, deoarece a înţelege creştinismul şi a-l explica este în stare – cu anumite excepţii – doar mintea bărbatului. Bisericile trebuie să fie pline de bărbaţi. Rugăciunea în genere este treaba bărbatului, pentru că […]