Trebuie să luăm pildă de la păsări. Sânt întotdeauna vesele, iar noi?

4202

Păsările aduc mulțumire lui Dumnezeu, iar noi nu. Păsările slavoslovesc neîncetat pe Dumnezeu. Încep devreme, dimineața, la ceasurile 3 să cânte și până la 9 nu încetează. La 9 se odihnesc puțin, apoi pleacă să caute hrană ca să-i hrănească pe cei mici… apoi iarăși cântă.

Pe ele nimeni nu le silește să cânte, ele cântă. Dacă le ascultă sau nu cineva, ele cântă… iar noi – posomorâți, îngânfați, trufași. Nu avem chef de cântat, nici de altceva.

Trebuie să luăm pildă de la păsări. Sânt întotdeauna vesele, iar noi? Pe noi întotdeauna ne împiedică ceva. Și ce ne împiedică de fapt? Nu ne împiedică nimic. Nu-I așa, vai mie?

Starețul Tadei, de la mănăstirea Vitovnița


Articole postate de același autor
819

În noaptea învierii Domnului nostru Iisus Hristos , Preasfințitul Petru a oficiat slujba sfintei liturghii la catedrala Episcopală din mun. Ungheni

În noapte Învierii Domnului nostru Iisus Hristos 19 aprilie 2020, Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a oficit Liturghia Praznicală înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi slujitori ai Catedralei Episcopale. Slujba Pascală a fost săvârșită conform prevederilor Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, fără participarea credincioșilor în locașul de cult și nici […]