Vinerea Mare a răstignirii Domnului. Mii de pelerini au venit la Ierusalim pentru a reface Drumul Crucii

2197

Creştinii din întreaga lume comemorează, astăzi, Vinerea Mare.

La Ierusalim, mii de pelerini au venit pentru a reface Drumul Crucii. Procesiunea aminteşte de calea parcursă de Iisus Hristos până la muntele Golgota, unde a fost răstignit. 

Autoritățile israeliene au luat importante măsuri sporite de securitate în zona veche din estul Ierusalimului.  Pe drumul de doi kilometri, credincioșii se opresc la 14 cruci. Acestea reprezintă cele 14 opriri ale Mântuitorului, în drumul spre Golgota.

La fiecare popas, oamenii aprind lumânări şi se roagă. Ultima oprire va avea loc la „Biserica Sfântului Mormânt”, construită pe locul în care trupul lui Iisus Hristos a fost aşezat după răstignire. Potrivit ministerului israelian al turismului, cu ocazia sărbătorilor de Paşte, la locurile sfinte sunt aşteptaţi peste 157 de mii de oameni. 

sursa publika.md


Articole Asemănătoare
6872

Cele 5 răni ale lui Iisus

Îmi scrii că ai auzit de la femeile bătrâne un „basm” despre cele cinci răni ale lui Iisus, şi întrebi cum a luat naştere acest basm. Vai, fiică, citeşte Noul Testament! Vai, sârbilor, nu vă faceţi de ruşine înaintea cerului şi pământului prin necunoaşterea credinţei voastre! Lăsaţi deoparte toate celelalte învăţături şi lecturi până ce […]

Articole postate de același autor
10540

Rugăciunea de noapte este de mare preţ. Oamenii dorm şi Dumnezeu ascultă

În mod sigur nu sunt învăţat, dar vă pot spune în urma experienţei – ceea ce m-a învăţat viaţa – că la vreme de noapte şi cu pântecul gol, te poţi ruga mai bine. Nu l-am aşezat pe Hristos în lăuntrul nostru şi pentru aceasta nu ştim ce este dragostea, pacea, înţelegerea ş.a. De vreme […]