O oră alături de Dumnezeu, Cel Răstignit şi Înviat

1616

Cu Dumnezeu ne întâlnim prima oară în familie. Rugăciunile pe care le învăţăm de la părinţi, mersul la biserică, atmosfera irepetabilă a sărbătorilor mari, toate acestea constituie prima treaptă în educaţia noastră. Este minunat când şcoală prin orele de religie ne determină să păstrăm legătura cu Dumnezeu, să vorbim despre El şi să ne comportăm ca adevăraţi creştini.

Pentru copiii, orele dedicate religiei, sunt momente în care au posibilitatea de a-şi deschide sufletul către Dumnezeu şi care totodată îi ajută să înţeleagă anumite aspecte ale credinţei. Aceste lecţii pun şi baza unei dezvoltări durabile şi calitative a oamenilor care vor compune societatea de mâine, îi va ajuta să gândească mai atent la cei din jur şi la faptul că viaţa aceasta este doar o punte de trecere spre veşnicie. 

Astfel, în cadrul Săptămânii Patimilor în care ne aflăm, elevii din clasa a 4-a a Liceului „I.L. Caragiale” din or. Orhei au particpat la o lecţie de educaţie creştin ortodoxă consacrată Săptămânii Patimilor şi a Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Ora a fost desfăşurată de părintele Iov (Cristea), nevoitor al mănăstirii Curchi şi profesor al acestei instituţii de învăţământ. 

Părintele Iov le-a vorbit elevilor despre Patimile, moartea pe Cruce şi Învierea din morţi a Mântuitorului, iar copiii s-au implicat activ în discuție, răspunzând la majoritatea întrebărilor care le-au fost adresate. La final părintele le-a dorit să petreacă cu bucurie mărețul praznic al Învierii Domnului de care ne apropiem.


Articole Asemănătoare
2109

Seri duhovnicești la biserica ,,Întâmpinarea Domnului’’, USM, cu arhim. Iov de la Mănăstirea Curchi

Acum este vremea mântuirii  Este perioada Postului Mare – postul pocăinței, al rugăciunii, al îndreptării. Dar adeseori, în încercarea noastră de a urma calea lui Hristos, ne ciocnim de anumite dificultăți sau chiar ,,crize’’; invitatul serii din 15 martie, arhimandritul Iov, a abordat tocmai acest aspect:  “Efectele tămăduitoare ale “crizei” în viaţa duhovnicească sau despre […]

Articole postate de același autor
3044

Cimitirul este dormitor pentru răposați, nu loc pentru petreceri (VIDEO)

Cimitirul este dormitorul răposaților, dar nu loc destinat petrecerilor, unde putem întinde mese copioase, susține Octavian Moșin, parohul Bisericii „Întîmpinarea Domnului” a USM. Paștele Blajinilor este sărbătorit în ziua de luni, la o săptămînă după Învierea Domnului, cuvîntul „blajin” provenind din limba slavonă, ceea ce înseamnă fericit, adică „Paștele Fericiților”, notează Noi.md. „Se presupune că […]