Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul la Mănăstirea Curchi

1986

În prima săptămână din Postul Mare, în Biserica Ortodoxă este oficiată slujba Canonului celui Mare al Sfântului Andrei Criteanul, numit și „Canonul lacrimilor”.

Astfel, în seara primei zile din post, într-o atmosferă de evlavie deosebită, Prea Sfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Stareț al Sfintei Mănăstiri Curchia oficiat prima parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul în cadrul Pavecerniței Mari.

Alături de chiriarhul Orheiului s-au rugat și viețuitorii mănăstirii, dar și credincioșii prezenți la această slujbă specifică Postului Mare, care ne îndeamnă la pocăință și smerenie.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul arhieresc al Mănăstirii Curchi, condus de dl Dumitru Buga.

Canonul cel Mare – un vast poem remarcabil prin profunzimea evlaviei și a pocăinței – reprezintă opera principală a Sfântului Andrei Criteanul, orator și poet din secolul al șaptelea.

sursa http://manastireacurchi.md


Articole Asemănătoare
1667

PS PETRU a citit cea de-a treia parte a Canonului a Sf. Andrei Criteanu la catedrala Episcopală

În seara zilei de miercuri a primei săptămâni din Postul Mare, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, înconjurat fiind de clericii catedralei episcopale ,,Sfîntul Binecredincios Kneaz Alexandru Nevski” din oraşul Ungheni, a săvîrșit slujba Canonului celui Mare. La această slujbă de pocăinţă au participat şi numeroşi creştini din oraşul Ungheni. Fugi de aprindere, o suflete! Fugi de arderea Sodomei! Fugi […]

Articole postate de același autor
2513

Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului Catedrala Episcopală ,,Sf. Alexandru Nevski” din Ungheni

Miercuri, 21 septembrie 2016, cînd Biserica Ortodoxă prăznuieşte Naşterea Maicii Domnului, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Sfînta Liturghie în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din orașul Ungheni.       După citirea pericopei evanghelice cu binecuvîntarea Chiriarhului, calericul catedralei Protoiereul Nicolae BOIAN a ţinut o predică deosebită relatînd crîmpee din viaţa Preasfintei […]