Actualitate

Biserica Ortodoxă din Republica Moldova a editat în premieră un calendar creștin ortodox destinat medicilor și pacienților

2730

Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale a Mitropoliei Moldovei a editat în premieră un calendar creștin ortodox destinat medicilor și pacienților.

Ideea le aparție preoților Marin Cij, președintele Sectorului Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale și Mihail Bortă, redactor-șef al portalului național de gândire și atitudine creștin-ortodoxă din Republica Moldova, www.ortodox.md și consilier în cadrul Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-Media.

Zilele acestea, preoții de spital au distribuit calendarul la Institutul de Medicină Urgentă și la Spitalul Clinic Municipal Nr.1 din Chișinău.

Directorul Institutul de Medicină Urgentă, Dl Mihai Ciocanu, Doctor habilitat în medicină, a salutat apariția unui astfel de calendar, menționând că informația expusă în calendar este de un real folos atât personalului medical, cât și pacienților.

La Spitalul Clinic Municipal Nr.1 din Chișinău, preotul-chirurg Victor Curcă a prezentat calendarul în cadrul orei practice studenților practicanți, după care preoții au mers prin saloane și au împărțit din calendare pacienților.

Printre pacienții care au primit calendare a fost și părintele arhimandrit Spiridon (Marin), starețul sfintei mănăstiri Hârbovăț, care de câteva zile este internat în acest spital pentru o intervenție chirurgicală. Părintele a primit cu bucurie vizita confraților slujitori și a mulțumit pentru acest calendar ortodox inedit.

Această acțiune face parte din Campania inițiată anul trecut de către Biserica Ortodoxă din Moldova – „Biserica şi spitalul – două spaţii complementare sănătăţii fiinţei umane” ce are drept scop intesificarea dialogului dintre Biserică și Instituțiile medicale, dintre preoți și medici, dialog ce se dovedeşte a fi viabil şi necesar, deoarece în centrul acestei problematici ne întâlnim cu omul suferind, cu omul bolnav trupeşte şi sufleteşte, cu omul care în încercările prin care trece se luptă cu suferinţa, căutând sursele refacerii sănătăţii nu numai în ştiinţa şi practica medicală, ci mai ales la Dumnezeu, de la care aşteaptă ajutorul prin Biserică, prin medic şi preot deopotrivă.

Sectorul Sinodal Activitate Spirituală în Instituțiile Medicale


Articole Asemănătoare
6800

Cum facem rugăciune pentru o problemă?

– Părinte, cum faceţi rugăciune pentru o problemă? – Cheia reuşitei este ca pe cel ce se roagă să-l doa­ră. Dacă nu-l doare, poate sta ore întregi cu metania în mână şi rugăciunea lui să nu aducă nici un rezultat. Dacă există durere pentru problema pentru care te rogi, chiar şi cu un suspin faci […]

Articole postate de același autor
5812

„Feciorașule, cum de-ai rămas în viață?” – ocrotirea minunată a Sfântului Nicolae

Demult, o bătrânică evlavioasă îngrijea un copil. Când părinții lui plecau la serviciu, ea deschidea un geamantan, pe capacul căruia era lipită icoana Sfântului Nicolae și se ruga. Copilul, jucându-se, vedea toate acestea. După ce termina rugăciunea, bătrânica ascundea geamantanul. Într-o zi după serviciu, părinții erau ocupați cu menajul. Geamurile de la balcon erau deshise. […]