ISIS au folosit un copil de 12 ani pentru a executa 5 oameni

5054

Un copil de doar 12 ani a executat cinci femei în numele reţelei teroriste Statul Islamic, printre care şi o doctoriţă care a refuzat să acorde îngrijiri medicale unor terorişti răniţi.

Atacul a fost comis la Mosul, un oraș din nordul Irakului. Aceasta este pentru prima dată când ISIS se folosește de o fată pentru executarea unor ostatici.

"Aseară, o fată de 12 ani aparţinând aşa-zisului Stat Islamic a executat cinci femei, printre care şi o doctoriţă care a refuzat să acorde îngrijiri medicale unor membri ai Statului Islamic răniţi într-un bombardament al coaliţiei“, dezvăluie o sursă medicală locală.

Nu este pentru prima dată când gruparea se foloseşte de copii în videoclipurile de propagandă. Aceştia sunt îndoctrinaţi de la o vârstă fragedă cu viziunea extremistă a ISIS. Astfel, copiii primesc arme, sunt încurajaţi să ucidă şi sunt trimişi în tabere speciale pentru a se pregăti. Acolo sunt puşi să alerge, să sară şi să treacă prin diverse curse periculoase. Filmuleţe din taberele de pregătire sunt postate de membrii ISIS pe reţelele lor de socializare.

sursa evz.ro


Articole Asemănătoare
Articole postate de același autor
1457

Slujbele și întrunirile religioase, reluate cu respectarea strictă a unor reguli de protecție contra infecției

Începând cu data de 10 mai, se permite desfășurarea întrunirilor cu caracater religios, oficierea serviciilor divine sau altor manifestări tradiționale religioase, însă doar cu respectarea strictă a măsurilor de protecție impuse de autorități. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința de astăzi a Comisiei Situații Excepționale. Potrivit premierului, începând cu duminica viitoare, […]