Sobor de arhierei în rugăciune la Catedrala mitropolitană din Chișinău

1778

Astăzi, 15/28 ianuarie 2017, în ziua pomenirii Sfinților Cuvioși Pavel Tebeul și Ioan Colibașul, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, la catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului„ din mun. Chișinău a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în sobor de arhierei.

Soborul preoțesc și arhieresc a fost condus de către PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, alături de care s-au rugat și PS Daniil, Episcop de Bișchek și Kîrgîzstan, PS Siluan, Episcop de Orhei și Vicar mitropolitan, dar și soborul preoțesc și diaconesc al Сatedralei centrale.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, PS Părinte Siluan, Episcop de Orhei și Vicar mitropolitan a săvârșit un Te Deum de sănătate și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile Sale. Totodată, Preasfinţia Sa a transmis celor prezenţi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte şi Mitropolit Vladimir, încredinţându-i de toată dragostea şi purtarea de grijă a Întâistătătorului lor, care în aceste zile se află într-o vizită de lucru în or. Moscova.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul de copii al catedralei mitropolitane din Chișinău.


Articole Asemănătoare
1761

Sfântul Ștefan cel Mare cinstit la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

Sâmbătă, 15 iulie 2017, zi în care este cinstit Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Serviciul divin praznical la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău. Alături de Chiriarhul Bisericii noastre au înălțat în această zi rugăciuni: PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar […]

Articole postate de același autor
7069

Duhul trândăviei este cauza tuturor păcatelor

Boala fundamentală este duhul trândăviei. Este acea lenevire şi pasivitate a întregii noastre fiinţe, care întotdeauna ne împinge mai degrabă „în jos”, decât „în sus” – care încearcă mereu să ne convingă că nici o schimbare nu este posibilă şi, deci, nu este nici de dorit. De fapt, este vorba de un cinism înrădăcinat, care […]