Mitropolitul Vladimir a botezat 9 copii de la Gimnaziul-internat nr. 3 din Capitală

2483

„Prin Botez şi Mirungere, omul primeşte de la Duhul Sfânt plămada sfinţeniei cu care va trebui să-şi plămădească tot sufletul şi trupul lui prin exercitarea virtuţilor evanghelice.” (Sfântul Iustin Popovici)

Nouă copii de la Gimnaziului-internat nr. 3 din Chișinău, au fost botezați astăzi de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chişinău.

Cu acest binecuvântat prilej, Vlădica Vladimir le-a urat copiilor să trăiască toată viața după învățătura Sfintei Biserici Ortodoxe și să-și pună cu încredere toată nădejdea în Dumnezeu cel Atotputernic.

După ce au fost încreştinați, copii au primit în dar din partea Mitropolitului seturi de literatură religioasă pentru copii, creioane pentru desen, dulciuri, dar şi un ajutor bănesc.

Domnul Igor Sandler, Directorul instituției de învățământ, a declarat că această zi a fost așteptată de către copii cu multă emoție, pregătindu-se cu conștiinciozitate de acest important pas.

Menționăm că între Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove și Gimnaziul-internat nr. 3 din Chișinău, există de mai mulți ani o frumoasă colaborare, Mitropolitul având grijă să meargă adesea la copilași cu daruri și cu un sfat părintesc, lucru pentru care este mereu așteptat cu drag în incinta acestei instituții.

Sursa: www.mitropolia.md


Articole Asemănătoare
5813

Credința trebuie să fie o alegere liberă, altfel nu are nici o valoare

Se întâlnesc diferite ispite. Vă voi da un exemplu: O creştină, o doamnă foarte temperamentală, evreică, s-a întors la credinţă, a venit la biserică mulţi ani; în decursul acestor ani, a încercat să o întoarcă la credinţă şi pe sora sa. Numai că sora nici în ruptul capului nu dorea să se boteze. Şi cu toate că […]

Articole postate de același autor
4703

Pocăinţa este schimbarea atitudinii, a modului de a gândi, schimbarea omului lăuntric

Cuvântul grecesc pentru pocăinţă este „metanoia.” În sens literal, acesta înseamnă schimbarea minţii, a modului de a cugeta. Cu alte cuvinte, pocăinţa este schimbarea atitudinii, a modului de a gândi, schimbarea omului lăuntric. Pocăinţa este revizuirea părerilor omului, este schimbarea vieţii lui. Cum poate să aibă ea loc? La fel cum se întâmplă atunci când […]