Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, cinstit în mod deosebit la Mănăstirea Curchi

1791

În ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Vasile cel Mare și a Praznicului domnesc al Tăierii împrejur cea după Trup a Domnului nostru Iisus Hristos, Prea Sfințitul Părinte Siluan, Episcop de Orhei și Vicar mitropolitan, a oficiat sâmbătă, 1/14 ianuarie 2017, Sfânta Liturghie a Părintelui nostru Ierarh Vasile cel Mare la Mănăstirea Curchi.

În cuvântul său de învățătură pe care l-a rostit după citirea pericopei evanghelice, ierarhul a prezentat semnificaţiileduhovniceşti ale praznicului Tăierii împrejur a Domnului şi totodată, a evidenţiat personalitatea deosebită a Sfântului Vasile cel Mare, care este unul dintre cei mai de seamă sfinţi ai Bisericii din secolul al IV-lea, ce s-a arătat un vrednic model de vieţuireşi slujire aleasă a lui Dumnezeu pentru toţicreştinii.

De asemenea, PS Siluan a îndemnat credincioșii să urmeze Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, vrednic slujitor şi bun păstor al Bisericii lui Hristos.

La final, Părintele Episcop i-a binecuvântat pe toți cei care au fost prezenți la Sfânta Liturghie și i-a semănat cu grâu și dulciuri, dorindu-le tuturor un an noufructuos și cu belșug în toate.

sursa http://manastireacurchi.md/


Articole Asemănătoare
1737

Liturghie arhierească în Duminica a XXII – a după Cincizecime, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului”

Astăzi 20 noiembrie, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului”. Pericopa evangheliei din Duminica a XXII – a după Cincizecime, ne istorisește minunea Învierii fiicei lui Iair, săvârșită de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos. […]

Articole postate de același autor
5447

10 motive la care să te gândești bine înainte să-ți vaccinezi copiii

A fi părinte presupune să iei multe decizii atunci când copilul este prea mic pentru a putea hotărî pentru el. Poate una dintre cele mai grele decizii este cea legată de vaccinarea micuțului tău și este foarte important să înțelegem riscurile implicate, riscuri despre care industria pro-vaccinări nu vorbește. Mai jos vă prezentăm o scurtă […]