Ai grijă să nu te împărtăşeşti din obişnuinţă!

5893

"Când mergi să te împărtăşeşti cu Preacuratele Taine, să fii cu mare băgare de seamă", i-a spus Părintele Porfirie unui frate. „Să te pregăteşti intens, prin cuminţenie, înfrânare, post şi multă iubire pentru Hristos. Şi să nu treacă mai mult de două săptămâni până la următoarea Împărtăşanie!”

Desigur, această din urmă povaţă era valabilă în cazul acelui frate. Fiecărui creştin în parte îi dădea sfatul care i se potrivea mai bine.

‒ Ai grijă să nu te împărtăşeşti din obişnuinţă! De fiecare dată să te simţi ca şi cum te-ai împărtăşi pentru prima dată sau pentru ultima dată, înainte de a muri!

Discutând cu un preot diferite aspecte legate de Sfânta Împărtăşanie deasă, Părintele Porfirie l-a sfătuit:

‒ Fii foarte atent ce îndrumări dai, căci e nevoie de mult discernământ la fiecare caz!

Sfântul Părinte Porfirie, Antologie de sfaturi şi îndrumări, Editura Bunavestire, Bacău, p. 227-228


Articole Asemănătoare
4069

Păziţi-vă de tot cuvântul care răneşte…

Fi-ţi cu multă luare-aminte! Nu lăsaţi nici un gând negativ să pătrundă în inima voastră. Nu nesocotiţi gândurile negative pe care, în însingurarea voastră, le puteţi avea faţă de celălalt. Păziţi-vă de tot cuvântul care răneşte. Aceasta are o foarte mare însemnătate. Aduceţi-vă aminte şi de aceste cuvinte ale lui Hristos: „Nu faceţi altora ceea […]

Articole postate de același autor
15428

Fără preot nu este mântuire, fără preot nu este iertare şi dezlegare!

Numai prin Biserică se poate face iertarea păcatelor; numai Biserica are putere, prin preoţii şi arhiereii săi, să lege şi să dezlege păcatele lumii. Nu vă înşelaţi de nebunii aceia care vă învaţă că pot ei ierta păcatele afară de preot şi de episcop! Niciodată să nu credeţi minciunile lor! Hristos a dat putere Apostolilor […]