Gestul caritabil al unei familii din Sîngerei, merită să fie urmat de toți creștinii

1634

În postul Nașterii Domnului, bătrânii aflați la întreţinere temporară în centrul de plasament ,,AGAPE” din orașul Sîngerei, au avut parte de mai multe surprize şi bucurii. Una dintre acestea a fost vizita părintelui — blagocin Maxim Guzun, asistat de familia Scoropat, care au oferit o masă de pomenire. Înainte de a binecuvânta masa de milostenie, părintele Maxim a apreciat foarte mult acest fel de a face pomană: Cu siguranță Dumnezeu se bucură pentru fapta bună și exemplară a familiei Scoropat. Ei pomenesc astăzi părinţii trecuţi la Domnul, dar aduc pomană şi bucate pregătite pentru sărmani, care nu mai pot nici să pregătească, nici să se întreţină. Am observat că acești oameni se bucură de fiecare dată pentru sarmalele şi copturile care li se aduc, dar şi pentru vizita creştinească şi omenească, că le mai deschide încă cineva ușa. Doresc ca această virtute de azi să fie un reper al familiei Dumitru Scoropat și să continue această chemare a sufletului, cu asemenea gesturi creştineşti şi omeneşti. Aceasta este moștenirea noastră firească, pentru că aşa au procedat părinţii, moşii, strămoşii și au împărţit din bucata lor de pâine cu aproapele lor, — a mai menționat părintele Maxim.

Am fost și anul trecut la aceşti bătrâni și mi-am împlinit promisiunea că vom mai veni şi în acest post al Crăciunului, — a mărturisit organizatorul.

Beneficiarii Centrului au mulţumit pentru masa pregătită. La rândul său, directoarea centrului Natalia Filarovachi a mărtrisit că oamenii, care au parte de îngrijire în instituţie, se bucură foarte mult de asemenea vizite, că interacţionează cu semenii lor, cu părintele, mai ales în cazul lor că nu mai pot merge la biserică.

sursa http://ephbalti.md/


Articole Asemănătoare
2150

Tinerii voluntari implicați în acte de caritate

  În dimineața zilei de 24 aprilie, clopotele bisericii din satul Zamcioji au început a chema credincioșii la slujba praznicului împărătesc Întrarea Domnului în Ierusalim. In cadrul serviciului divin creștinii care s-au mărturisit, s-au învrednicit a primi și sfânta împărtășanie. După Sfânta Liturghie au fost sfințite Veșmintele Preoțești, ca dar preotului paroh Ioan Manole din […]

Articole postate de același autor
19184

De ce le merge „bine“ celor răi?

De ce le merge bine celor răi?… De ce încercările şi necazurile îi izbesc, de regulă, tocmai pe cei care Îl caută pe Domnul şi mântuirea?… De ce sunt parcă mai feriţi de încercări cei care trăiesc în nepăsare de cele sufleteşti şi se tăvălesc în toate patimile şi păcatele?… Iată o întrebare care ispiteşte. […]