Activităţi în cadrul Centrului social „Casa Nadejda”, de pe lângă biserica „Sf. Arhanghel Mihail”, din s. Dubăsarii Vechi, r. Criuleni

872

În perioada Postului Nașterii Domnului bătrânii cazați în Centrul Social «Casa Nadejda» din s. Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, creat în cadrul proiectului «Concordia – pentru bătrânii noștri» al organizației de binefacere «CONCORDIA» din Austria, o petrec cu multă evlavie, rugăciune și post.

La solicitare sunt pregătite bucate de post, pe care bătrânii le pot servi la cele 4 mese pe parcursul zilei. La dispoziție se află cărți de rugăciune și literatură religioasă. De bucate beneficiază la fel numeroși bătrâni din localitate, care se deplasează pentru a servi masa la Centru sau, pentru cei care sunt în neputință, se distribuie la domiciliu.

Centrul Social se află în vecinătate cu biserica «Sf. Arhanghel Mihail» din s. Dubăsarii Vechi, pe care o frecventează cu regularitate în zilele de sărbători. Cei imobilizați se pot îndulci de frumusețea cântărilor bisericești prin difuzoarele de pe clopotniță, care răspândesc cântările şi rugăciunile peste tot satul.

Parintele paroh Teodor Pelin este aici întotdeauna așteptat, iar celor neputiincioși la solicitare le sunt oferite Tainele Sf. Maslu, Sf. Mărturisiri și a Sf. Împărtășanii.

În fiecare zi Centrul adăpostește la orele mesei copii din familiile social-vulnerabile, care sunt antrenați în diferite activități educaționale.

De menționat faptul, că „Concordia” găzduiește Școala Duminicală parohială „Sf. Andrei Rubliov” și, în acest sens, mulțumim călduros tuturor partenerilor noștri austrieci, dar și celor autohtoni, în mod deosebit dnei directoare Coliba Veronica și dlui Dormenco Alexandru, directorului magazinului „Art Atribut” din or. Chișinău.

Sursa: http://protopopiat-criuleni-dubasari.md/


Articole postate de același autor
780

Când Hristos e pe Cruce, noi unde am putea fi?

Este o situație grea pentru Țară și pentru Biserică. Am înțeles, încă de la început, să sprijinim eforturile care se fac în lupta cu această epidemie. Ne-am implicat cu resurse umane, materiale, cu mesaje de încurajare și, așa cum se cuvine, cu rugăciune, post și pocăință. Ne-am alăturat apelurilor autorităților și am îndemnat credincioșii să […]