Încredințați-vă copiii în ocrotirea Maicii Domnului!

3835

În vremea de acum este greu să păzeşti tinereţea de şuvoiul furtunos al „liberei cugetări”, care se revarsă peste faţa pământului şi potopeşte cu apele sale tulburi raţiunea omenească întunecată de necredință.

Dumneavoastră semănaţi însă în inimile copiilor, cu ajutorul lui Dumnezeu, seminţele Ortodoxiei; adăpaţi-i cu frica de Dumnezeu, care duce la dragoste prin împlinirea poruncilor Domnului. Căzând în pământul inimii tinere, seminţele cucerniciei poate că vor aduce cu timpul roadă spre sfinţenie prin tăria credinţei ortodoxe.

Străduiţi-vă să nu-i lăsaţi să citească acele cărţi care sunt potrivnice adevărului: mintea fragedă e în stare să primească tot felul de impresii ‒ şi, lucrul cel mai însemnat, rugaţi-vă Domnului să-i păzească de săgeţile şi de smintelile vrăjmaşului, şi încredinţaţi-i acoperământului Maicii Domnului.

Din Sfântul Macarie de la Optina, Sfaturi pentru mireni, Editura Sophia, București, 2011, p. 42


Articole Asemănătoare
20009

Cum putem ispăşi păcatul avortului

În primul rând dacă persoana care a săvârşit acest grav păcat se simte vinovată, este deja un prim pas. Iar pentru pocăinţă există în Biserica una din cele şapte Taine – spovedania. Deci un început necesar este mărturisirea și împlinirea canonului primit de la duhovnic. Canonul este ales de preot în dependenţă de persoana în […]

Articole postate de același autor
7978

Singura noastră salvare este să ne întoarcem la simplitatea noastră

Dumnezeu a dat mare har dumnezeiesc omului. Libertatea de a alege. Dumnezeu nu-l forţează să se mântuiască, nu i-a luat libertatea. Din această cauză, noi, folosind libertatea de a alege spre patimi, alungăm harul lui Dumnezeu de la noi, asta mai ales prin egoism şi mândrie. Cum văd eu lucrurile, astăzi omenirea s-a schimbat. Înainte […]