Adunarea Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, cu participarea reprezentanţilor presei ortodoxe din republică

1738

Miercuri, 7 decembrie, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove, în sala sinodală din incinta Reşedinţei mitropolitane din mun. Chişinău, a avut loc Adunarea Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, cu participarea reprezentanţilor presei ortodoxe din republică.

Şedinţa a început cu un cuvânt al PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, preşedinte al Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, care a vorbit despre deontologia comunicării pastorale în internet, axându-se pe ideea unui dialog interactiv cu credincioșii, inclusiv şi prin intermediul comunicării online.

Au urmat câteva comunicări la tema experienţei pastoraţiei în mediul online:

Iulian Proca, jurnalist, producător TV – „Presa Ortodoxă din Rep. Moldova, realizări şi perspective. Există sau nu jurnalism ortodox?”
Arhim. Augustin (Zaborosciuc) – „Cum e să fii misionar în reţelele sociale.”
Ierom. Savatie (Baştovoi) – „Tu ştii că te iubesc. 150 de sonete de Dumitru Ichim.”
Prot. mitr. Octavian Moşin – „Pericolul comunicării online.”
Pr. Constantin Cojocaru – „Discursul public al unui preot.”
Ioan Găină, scriitor, publicist – Lanasarea сalendarului pentru anul 2017 – „Vrednici Ostenitori ai Bisericii”.
Şedinţa a continuat cu discuţii tematice în care au fost abordate şi propuse un şir de măsuri pentru eficientizarea, îmbunătățirea și consolidarea jurnalismului religios din ţara noastră.

La final, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, împreună cu Pr. Mihail Bortă, redactor-şef al portalului Moldova Ortodoxă – www.ortodox.md au înmânat diplome de merit participanţilor pentru aportul considerabil în dezvoltarea presei ortodoxe autohtone.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole Asemănătoare
1863

Slujitorii din Protopopiatele Ialoveni, Strășeni, Criuleni și Dubăsari convocați în Adunare la Reședința mitropolitană

În dimineaţa zilei de 16 septembrie, la Reședința mitropolitană s-au întrunit protopopii şi preoţii parohi ai bisericilor din Protopopiatele Ialoveni, Strășeni, Criuleni și Dubăsari. La şedinţa prezidată de către Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, au mai participat Preasfinţitul Ioan, Episcop Vicar al Mitropoliei Moldovei, Preacucernicul părinte Protoiereu Mitrofor Vadim Cheibaş, secretar al Mitropoliei Moldovei, precum şi monahii […]

Articole postate de același autor
2203

Concert de ziua femeilor mironosițe la biserica USM

Anul acesta s-a desfășurat a noua ediție a concertului dedicat femeilor creștine la biserica ,,Întâmpinarea Domnului’’, USM. Conform tradiției, în Duminica Sfintelor Femei Mironosițe, în acest sfânt locaș, cu străduința preotului-paroh Octavian Moșin, se oferă un gest frumos, un omagiu pentru femei – cele care au cunoscut primele vestea Învierii Domnului, cele care până în […]