Icoana şi Moaştele Sfântului Ierarh Nicolae au fos aduse la Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului”

2117

Icoana şi moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, Făcătorul de Minuni din oraşul Bari, Italia, au fost aduse în această dimineață la Chișinău, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir. Sfinţeniile au fost întâmpinate la Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului” de către PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan împreună cu un sobor de preoţi şi numeroşi credincioși.

A urmat citirea Acatistului Sf. Ierarh Nicolae, iar credincioșii au avut posibilitatea să se închine la moaștele sfântului şi să se roage pentru pace, bunăstare și sănătate:

„Este un rugător către bunul Dumnezeu, pentru toată lumea. Şi ne rugăm ca să fie un rugător şi pentru familia noastră, pentru părinţii noştri. Pentru toţi fraţii întru Hristos”.

„Este făcătorul de minuni. Este sfântul casei noastre. Este sfântul care ajută în special fetele. Şi eu am două fete. Nu pot să vă redau sentimentele pe care le simt”.

„Da, m-am închinat și au o însemnătate foarte mare. Este o bucurie pentru noi toți și ar trebui ca fiecare să vină la biserică și să se închine acestor moaște”.

Sfântul Ierarh Nicolae este unul dintre cei mai cunoscuţi şi cinstiţi sfinţi din toate timpurile, iar moaștele acestuia au fost aduse în ajunul sărbătorilor de iarnă, din orașul Bari, Italia, unde sunt păstrate.

„Aceste sfinte Moaşte sunt binevenite tocmai în perioada demarării sărbătorilor de iarnă. Sfântul este mijlocitor bun, către bunul Dumnezeu. Şi grabnic ajutător în multiple cazuri. Vă îndemnăm, ca să veniţi, să mijlociţi, să vă rugaţi către el, aici în Catedrala Mitropolitană”, a spus Protoiereul Vadim Cheibaş, secretarul Mitropoliei.

Creștinii pot veni să se închine la moaștele Sfântului Nicolae până în data de 19 decembrie, când va fi sărbătorit sfântul. Dacă fluxul doritorilor va fi mare, perioada în care sfințeniile se vor afla în Catedrala mitropolitană din Capitală va fi extinsă. 

Sursa: http://www.publika.md/


Articole postate de același autor
2074

Preotul Petru Gherbanovschi – acuzat de uneltire contra ordinii sociale

Petru Gherbanovschi s-a născut la 1 august 1900 în familia preotului Grigore şi a preotesei Elena Gherbanovschi din satul Dercăuţi, jud. Soroca. A fost botezat la 20 august în sfântul lăcaş din Dercăuţi de către preotul Constantin Bucătaru de la biserica din satul Visoca, avându-i naşi pe preotul Bucătaru şi pe Iuliania Braducean[1]. După absolvirea […]