Duminica a XXI-a după Cincizecime, la biserica „Sf. Cuv. Parascheva” din s. Vasilcău, r. Soroca

2096

În Duminica a XXI-a după Cincizecime, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sf. Cuv. Parascheva” din s. Vasilcău, r. Soroca.

PS Episcop Ioan a resfințit biserica după o perioadă de reparație și amenajări.

După Liturghie, Episcopul înconjurat de soborul preoțesc, a săvârșit un Tedeum de mulțumire, iar mai târziu Preasfinția Sa a felicitat adunarea drept-măritoare cu ocazia acestui frumos prilej, apreciind în mod deosebit truda depusă de către părintele-paroh Prot. Vadim Zlotea.

Protopopul raionului, Protoiereul Nicolae Craveț, băștinaș din Vasilcău, a transmis consătenilor felicitări cu prilejul târnosirii bisericii, în care şi Sfinția Sa a slujit perioadă de trei ani.

La final, Prot. Vadim Zlotea, a mulțumit PS Episcop Ioan, preoților prezenți și credincioșilor pentru bucuria de a sluji împreună, făgăduind tuturor celor prezenți că și în viitor va depune strădanie necontenită întru propășirea Adevărului și a Sfintei noastre Ortodoxii.

Tot în această zi, Vlădica Ioan a sfințit şi o cantină socială de pe teritoriul bisericii, care a fost construită prin strădania preotului-paroh și a enoriașilor.

Sursa: http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
2969

ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Serviciul divin în parohia „Minunea Arhanghelului Mihail” din s. Scorțeni, r. Telenești

În dimineaţa zilei de 28 octombrie 2017, credincioşii din s. Scorțeni, r. Telenești, de la mic la mare, l-au întâmpinat cu deosebită bucurie şi dragoste creştinească pe Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova – Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, care a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Minunea Arhanghelului Mihail” din localitate. Serviciul divin, la […]

Articole postate de același autor
2720

Viața creștină și conceptele greșite

La toţi oamenii, viaţa creştină autentică începe cu o asemenea transformare radicală dureroasă, cum este înfăţişată în cartea „Lupta cu păcatul”. Şi este adevărat că cine nu a trăit o asemenea transformare radicală, încă nu a început să trăiască creştineşte? Nu, nu la toţi. Cei ce şi-au păstrat harul botezului în toată puritatea lui, nu încearcă […]